Unfinished Business (2015)

IMDb (5,3 / 5717)

Verenigde Staten
Komedie
91 minuten

geregisseerd door Ken Scott
met Vince VaughnTom Wilkinson en Dave Franco

Een hardwerkende, kleine ondernemer (Vince Vaughn) en zijn twee medewerkers (Tom Wilkinson en Dave Franco) reizen af naar Europa om de meest belangrijke deal uit hun leven te sluiten. Maar wat begon als een routine zakenreis loopt volledig uit de hand. Ze belanden onder andere op een massaal sex fetish evenement en een wereldwijde economische top.

Michiel de Ruyter (2015)

IMDb (7,5 / 1731)

Nederland
Drama / Avontuur
151 minuten

geregisseerd door Roel Reiné
met Frank LammersBarry Atsma en Egbert-Jan Weeber

Wanneer Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van burgeroorlog staat, vecht één man alleen voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Maar zijn successen maken hem in ogen van de machthebbers te populair. Het is 1653 en in de slag bij Ter Heijde sterft de oude admiraal Maarten Tromp (bewonderend ‘Bestevaer’ genoemd) in de armen van de jonge, talentvolle Michiel de Ruyter. Hij maant Michiel niet met politieke winden mee te zeilen, maar alleen voor het landsbelang te vechten. Nederland is niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog: Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.

Alternatieve titel: Admiral

Just before I Go (2014)

IMDb (6,5 / 5345)

Verenigde Staten
Komedie / Drama
95 minuten

geregisseerd door Courteney Cox
met Seann William ScottOlivia Thirlby en Missi Pyle

Het zit Ted Morgan niet mee. Hij is een gewone man die blut is en genoeg heeft van alle tegenslagen in zijn leven. Maar vooraleer er een einde aan te maken keert Ted nog een laatste keer terug naar zijn geboortedorp om een aantal zaken recht te zetten.

Chappie (2015)

IMDb (7,1 / 60710)

Verenigde Staten / Mexico
Sciencefiction / Actie
120 minuten

geregisseerd door Neill Blomkamp
met Sharlto CopleyDev Patel en Hugh Jackman

In de nabije toekomst wordt misdaad met behulp van robots bestreden door een brute politiemacht. Maar de mensen vechten terug. Eén van deze robots wordt gestolen en opnieuw geprogrammeerd waardoor hij de eerste robot wordt die zelf kan nadenken en gevoelens heeft. Wanneer deze androïde, genaamd Chappie, gekidnapt wordt door criminelen vormt hij al snel een bedreiging voor de politiestaat. Alle middelen worden ingezet om hem te vernietigen en te voorkomen dat er meerdere soortgelijke androïden worden geproduceerd.

Shaun the Sheep Movie (2015)

IMDb (7,5 / 4971)

Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Animatie / Avontuur
85 minuten

geregisseerd door Mark Burton en Richard Starzack
met de stemmen van Justin FletcherJohn Sparkes en Omid Djalili

Wanneer Shaun besluit de dag vrij te nemen en plezier te maken, krijgt hij meer actie dan hij had voorzien. Een vergissing met de Boer, een caravan en een zeer steile heuvel leidt ze allemaal naar de Grote Stad. Het is nu aan Shaun en de kudde om iedereen veilig terug naar huis te brengen.

Spare Parts (2015)

IMDb (7,2 / 1758)

Verenigde Staten
Drama
83 minuten / 114 minuten

geregisseerd door Sean McNamara
met George LopezMarisa Tomei en Jamie Lee Curtis

Vier Mexicaans-Amerikaanse studenten uit Phoenix, Arizona vormen een team dat meedoet aan een door NASA gesponsorde robotwedstrijd. Zonder geld en ervaring, maar met een droom voor ogen weten ze toch iets bijzonders te creëren. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Cut Bank (2014)

IMDb (6,0 / 2623)

Verenigde Staten
Thriller
93 minuten

geregisseerd door Matt Shakman
met Teresa PalmerLiam Hemsworth en John Malkovich

Sinds hij enkele jaren geleden afgestudeerd is, is Dwayne McLaren op zoek naar een manier om weg te komen uit het kleine stadje Cut Bank waar hij is opgegroeid. Wanneer hij zich op het goede moment op de verkeerde plaats bevindt grijpt hij samen met zijn vriendin Cassandra de kans op een beter leven in de grote stad. Maar geluk bestaat niet in Cut Bank, en zijn geluk wordt al snel gevolgd door een stortvloed aan slecht karma.

Kingsman: The Secret Service (2014)

IMDb (8,0 / 143661)

Verenigd Koninkrijk
Actie / Komedie
129 minuten

geregisseerd door Matthew Vaughn
met Colin FirthTaron Egerton en Samuel L. Jackson

Gary (Taron Egerton), een jongeman wiens leven dreigt te ontsporen, vult zijn dagen door elke avond te zuipen met vrienden. Harry Hart (Colin Firth), een veteraan MI6 agent van een geheime organisatie, probeert hem te redden en zodoende niet te laten omgaan met de verkeerde mensen. Hij neemt hem onder zijn vleugels en zorgt ervoor dat hij deelneemt aan een trainingsprogramma van de 'Kingsman: The Secret Service', precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen.

The SpongeBob Movie: Sponge out of

Water (2015) | IMDb (6,4 / 13387)

Verenigde Staten / Zuid-Korea
Animatie / Familie
93 minuten

geregisseerd door Paul Tibbitt en Mike Mitchell
met de stemmen van Tom Kenny en Bill Fagerbakke en Antonio Banderas

In deze film gaan Spongebob en zijn vrienden op een zoektocht naar een gestolen recept. Die brengt hen al snel naar onze dimensie, waar ze het aan de stok krijgen met een piraat. Hij heeft het recept gestolen. Om het van hem terug te kunnen stelen, moet de groep zich omvormen tot superhelden. SpongeBob wordt een held met de naam Invincibubble, Patrick gaat voortaan als Mr. Superawesomness door het leven, Sandy blijft zichzelf, Mr. Krabs wordt de Iron Man-achtige Sir Pinch-a-lot, Plankton een Hulk-achtige superheld en Squidward wordt Sour Note. Samen doen ze in de echte wereld hun best het recept terug te veroveren op de piraat, die er snode plannen mee heeft.

Alternatieve titels: SpongeBob 3D: Spons op het Droge, SpongeBob SquarePants the Movie 2, SpongeBob SquarePants 2 

Ex Machina (2015)

IMDb (8,1 / 29520)

Verenigd Koninkrijk
Sciencefiction / Thriller
108 minuten

geregisseerd door Alex Garland
met Oscar IsaacDomhnall Gleeson en Alicia Vikander

Caleb, een 26-jarige programmeur die werkzaam is voor het grootste internetbedrijf ter wereld, wint een wedstrijd waarbij hij een week mag doorbrengen in het buitenverblijf van Nathan, de teruggetrokken CEO van het bedrijf. Wanneer Caleb echter aankomt op de afgelegen locatie, ontdekt hij dat hij moet deelnemen aan een vreemd en fascinerend experiment waarin hij te maken krijgt met de eerste echte kunstmatige intelligentie, ondergebracht in het lichaam van een mooi robotmeisje.