Noah (2014)

IMDb (6,3 / 64995)

Verenigde Staten
Drama / Avontuur
138 minuten

geregisseerd door Darren Aronofsky
met Russell CroweJennifer Connelly en Emma Watson

'Noah' vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede; Noach (Russell Crowe). Hij is een doorgewinterde strijder, een magiër en een genezer, maar het enige wat hij wil is vrede voor hem en zijn gezin. Elke nacht heeft Noach visioenen over een eindeloze vloed, die het symbool is voor de vernietiging van alle leven. Gaandeweg begrijpt hij de boodschap die de Schepper hem stuurt. Deze heeft besloten om de mensheid te straffen en hen tot de laatste man te doden. Maar Hij geeft Noach een allerlaatste kans om het leven op Aarde te vrijwaren...

Walk of Shame (2014)

IMDb (6,1 / 12403)

Verenigde Staten
Komedie
95 minuten

geregisseerd door Steven Brill
met Elizabeth BanksJames Marsden en Gillian Jacobs

Meghan Miles is een verslaggeefster die ervan droomt om nieuwslezeres te worden. Deze droom komt echter in gevaar wanneer ze na een onenightstand in het centrum van Los Angeles terechtkomt, zonder telefoon, auto, identiteitskaart of geld. Bovendien heeft ze slechts 8 uur de tijd om het belangrijkste sollicitatiegesprek van haar leven te halen.

The Devil's Violinist (2013)

IMDb (6,1 / 712)

Duitsland / Italië
Drama / Muziek
122 minuten

geregisseerd door Bernard Rose
met David GarrettJoely Richardson en Olivia d'Abo

In de vroege jaren 30 van de 18e eeuw, verovert Nicolo Paganini, de virtuoze violist, stormenderhand Europa. "Ik ben tot op heden verwonderd over de verbazingwekkende prestaties verricht door Paganini," schrijft de Franse schrijver Honoré de Balzac. "Denk niet dat het komt door zijn manier van buigen, zijn vingerzetting, of de fantastische geluiden die hij uit zijn viool haalt. Er hangt, zonder enige twijfel, iets mysterieus rond deze man. Dit is het levensverhaal van de legendarische muzikant.

Alternatieve titel: Paganini: The Devil's Violinist

Rio 2 (2014)

IMDb (6,7 / 15972)

Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
101 minuten

geregisseerd door Carlos Saldanha
met de stemmen van Anne HathawayJamie Foxx en Jesse Eisenberg

Blu, Jewel en hun drie kinderen hebben een perfect leven in de magische stad Rio de Janeiro. Wanneer Jewel besluit dat de kinderen moeten leren leven als echte vogels staat ze erop dat de familie naar het Amazonegebied gaat. Terwijl Blu zich probeert in te passen bij zijn nieuwe buren vreest hij dat hij Jewel en zijn kinderen verliest aan de wilde dieren.

Viva la Libertà (2013)

IMDb (7,1 / 1287)

Italië
Drama
93 minuten

geregisseerd door Roberto Andò
met Toni ServilloValerio Mastandrea en Valeria Bruni Tedeschi

Enrico Oliveri, leider van de grootste oppositiepartij, is depressief. Het is alweer bijna tijd voor verkiezingen en de peilingen wijzen er op dat deze niet in zijn voordeel zullen uitvallen. Hij kan niet met de situatie omgaan en neemt de benen. De partij weet het stil te houden en nestor Andrea Bottini vraagt Enrico's tweelingbroer Giovanni om stiekem diens plaats in te nemen. Ondanks dat Giovanni uiterlijk precies lijkt op zijn broer heeft hij echter een totaal andere kijk op het leven èn op de politiek.

Rob the Mob (2014)

IMDb (6,4 / 1005)

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
104 minuten

geregisseerd door Raymond De Felitta
met Andy GarciaMichael Pitt en Ray Romano

Een dolverliefd koppel uit Queens berooft een reeks clubs die door de maffia gecontroleerd worden en lijkt er nog mee weg te komen ook. Voor eventjes dan toch. Tot ze een klus op het oog krijgen die net iets groter is dan ze gewoon zijn. Ze worden dan ook het doelwit van de maffia en de FBI.

The Motel Life (2012)

IMDb (6,2 / 1189)

Verenigde Staten
Drama
95 minuten

geregisseerd door Alan Polsky en Gabe Polsky
met Dakota FanningEmile Hirsch en Stephen Dorff

De broers Frank en Jerry Lee Flannigan sluiten abrupt hun motel in Reno, nadat Jerry Lee in een dronken bui een jongen op een fiets doodt en doorrijdt. De twee zijn grote pechvogels. Hun moeder overleed toen ze 14 en 16 waren, hun vader is een ex-gevangene, beiden hebben ze hun middelbare school niet afgemaakt en Frank heeft slechts één vriendin gehad, de buurvrouw Annie, wier moeder een gewelddadige prostituee is. Na het ongeval wordt Jerry Lee suïcidaal, ondanks de inspanningen van zijn jongere broer die hem probeert bij te staan.

The Grand Budapest Hotel (2014)

IMDb (8,4 / 66892)

Verenigde Staten / Duitsland
Komedie / Drama
99 minuten

geregisseerd door Wes Anderson
met Ralph FiennesTony Revolori en Saoirse Ronan

'The Grand Budapest Hotel' vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van onbetaalbare schilderijen uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

Winter's Tale (2014)

IMDb (6,2 / 10695)

Verenigde Staten
Fantasy / Romantiek
118 minuten

geregisseerd door Akiva Goldsman
met Colin FarrellJessica Brown Findlay en Russell Crowe

Wanneer crimineel Peter Lake de villa van een jonge rijke vrouw insluipt wordt hij betrapt door de beeldschone Beverly. De twee raken langzaam aan de praat en worden verliefd maar dragen beide een groot geheim met zich mee. Tegelijkertijd is Peter op de vlucht voor de gevaarlijke topcrimineel Pearly Soams en lijkt hij over een vreemde gave te beschikken.

300: Rise of an Empire (2014)

IMDb (6,7 / 88088)

Verenigde Staten
Actie / Drama
102 minuten

geregisseerd door Noam Murro
met Rodrigo SantoroLena Headey en Eva Green

Na de overwinning op Leonidas' 300, trekt het Perzische leger onder leiding van Xerxes verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. Het democratische Athene is de eerste stad die ze tegenkomen op hun pad. De stad heeft een sterke vloot en staat onder leiding van admiraal Themistocles. Themistocles is gedwongen een alliantie aan te gaan met de aartsrivaal van Athene, het oligarchische Sparta, wiens macht ligt bij zijn superieure infanterie. Xerxes heerst echter nog steeds oppermachtig in aantallen, zowel op zee als op land.