The Hundred-Foot Journey (2014)

IMDb (7,4 / 15933)

Verenigde Staten
Komedie / Drama
122 minuten

geregisseerd door Lasse Hallström
met Helen MirrenCharlotte Le Bon en Rohan Chand

Hassan Kadam is een culinaire genie. De Kadam familie, onder leiding van Papa, is uit hun geboorteland India gezet en heeft zicht gevestigd in het schilderachtige dorpje Saint-Antonin-Noble-Val in het zuiden van Frankrijk. Hier openen ze het Indiaas restaurant Maison Mumbai. Maar wanneer de kille eigenaresse van Le Saule Pleureur, een klassiek Frans restaurant met een Michelin-ster, er lucht van krijgt begint ze actief te protesteren.

And So It Goes (2014)

IMDb (5,5 / 2951)

Verenigde Staten
Komedie / Drama
94 minuten

geregisseerd door Rob Reiner
met Michael DouglasDiane Keaton en Yaya Alafia

Oren is een egocentrische makelaar die niets om anderen geeft. Maar het leven van Oren wordt op zijn kop gezet wanneer zijn vervreemde zoon plotseling op de stoep staat, met een kleindochter die hij nooit gekend heeft. Met behulp van zijn vastberaden en lieve buurvrouw begint Oren langzaam te leren om zorgzaam te zijn en wordt hij onverwachts ook nog verliefd.

Housebound (2014)

IMDb (6,8 / 4112)

Nieuw-Zeeland
Komedie / Thriller
109 minuten

geregisseerd door Gerard Johnstone
met Morgana O'ReillyRima Te Wiata en Glen-Paul Waru

Kylie Bucknell keert gedwongen terug naar het huis waar ze in opgroeide nadat een rechter haar huisarrest oplegt. Haar straf is des te vervelender doordat ze daar samen moet wonen met haar moeder, Miriam - een flapuit met goede bedoelingen die ervan overtuigd is dat het spookt in huis. In eerste instantie wuift Kylie die gedachte weg. Maar wanneer zij getuige wordt van vreemde gebeurtenissen in de nacht, begint ze zich af te vragen of er niet meer aan de hand is.

Lucy (2014)

IMDb (6,5 / 132354)

Verenigde Staten / Frankrijk
Actie / Sciencefiction
89 minuten

geregisseerd door Luc Besson
met Scarlett JohanssonMorgan Freeman en Min-sik Choi

Lucy (Scarlett Johansson) is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.

Youth without Youth (2007)

IMDb (6,3 / 10494)

Verenigde Staten / Duitsland / Italië / Frankrijk / Roemenië
Romantiek / Thriller
124 minuten

geregisseerd door Francis Ford Coppola
met Tim RothAlexandra Maria Lara en Bruno Ganz

In Boekarest, in de tijd voor de Tweede Wereldoorlog, wordt professor Dominic (Tim Roth) geraakt door een vreemde lichtflits tijdens een onweersbui. Hij raakt zwaar verbrand, maar zijn genezing gaat vlug. Het blijkt dat de flits hem heeft veranderd in een andere man, die veel jonger is. Hij moet vluchten en gaat een onzekere toekomst tegemoet.

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

IMDb (6,2 / 72748)

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
101 minuten

geregisseerd door Jonathan Liebesman
met Megan FoxAlan Ritchson en Will Arnett

De stad heeft helden nodig. Duisternis hangt boven New York City als Shredder en zijn kwade Foot Clan een ijzeren greep hebben op alles van de politie tot aan politici. De toekomst is grimmig tot vier broers vanuit de riolen hun lot ontdekken als Teenage Mutant Ninja Turtles. De Turtles moeten werken met onverschrokken reporter April en haar bijdehante cameraman Vern Fenwick om de stad te redden en Shredder's duivelse plan zien te ontrafelen.

Predestination (2014)

IMDb (7,5 / 8935)

Australië
Sciencefiction / Thriller
97 minuten

geregisseerd door Michael Spierig en Peter Spierig
met Ethan HawkeSarah Snook en Noah Taylor

Middels verschillende tijdreizen probeert een agent van een geheime overheidsorganisatie zijn carrière bij de rechtshandhaving voor eeuwig te garanderen. Bij zijn laatste opdracht moet de agent zijn jongere ik aanwerven terwijl hij die ene crimineel die hem gedurende zijn hele carrière te snel af is moet zien te vinden.

Boyhood (2014)

IMDb (8,5 / 62985)

Verenigde Staten
Drama
163 minuten

geregisseerd door Richard Linklater
met Ellar ColtranePatricia Arquette en Ethan Hawke

Boyhood vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen (Patricia Arquette en Ethan Hawke) die hun kind opvoeden. Centraal staat het leven van de 6-jarige Mason en de emotionele reis die hij aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid.

Loenatik, Te Gek! (2014)

IMDb (6,9 / 38)

Nederland
Komedie / Familie
88 minuten

geregisseerd door Johan Timmers
met Martin van WaardenbergJohn Buijsman en Karin van Holst Pellekaan

De psychiatrische patiënten Bep Brul, De Majoor, Fats, Mevrouw De Haas en Dr. Doolittle van Loenatik zijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek ‘Zonnedael’ is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiënten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Wanneer de ’gekken’ vernemen dat de zuster ontvoerd is, beginnen ze onder leiding van De Majoor aan een riskante en prettig gestoorde zoektocht…

The Jungle Book (1967)

IMDb (7,6 / 94277)

Verenigde Staten
Animatie / Familie
78 minuten

geregisseerd door Wolfgang Reitherman
met de stemmen van George SandersLouis Prima en Phil Harris

Het mensenkind Mowgli wordt door de wolven opgevoed in de jungle. Op een dag keert de gevaarlijke tijger Shere Khan terug in deze jungle. Shere Khan heeft een gruwelijke hekel aan mensen en wil Mowgli vermoorden. De panter Bagheera probeert Mowgli naar de mensenwereld te brengen, maar Mowgli wil in de jungle blijven. Hij wil laten zien dat hij het best kan volhouden in de wildernis. Hij wordt bijgestaan door Baloo de beer. Maar naast Shere Khan blijken ook Kaa de slang en Louie de apenkoning het op Mowgli voorzien te hebben.