A Million Ways to Die in the West (2014)

IMDb (6,2 / 39320)

Verenigde Staten
Komedie / Western
116 minuten

geregisseerd door Seth MacFarlane
met Seth MacFarlane, Charlize Theron en Liam Neeson

Het verhaal speelt zich af tijdens het Wilde Westen, een tijd waarin een man’s reputatie alles was. Albert (Seth MacFarlane), een schaapherder, raakt zijn aantrekkelijke vriendin (Amanda Seyfried) kwijt nadat hij bang wordt tijdens een tweegevecht en zich terugtrekt uit het duel. Ontmoedigd door de gebeurtenis durft de laffe Albert zijn gezicht haast niet meer in het openbaar te vertonen. Dan ontmoet hij een beeldschone vrouw (Charlize Theron) met een mysterieus verleden. Terwijl zij Albert helpt zijn zelfvertrouwen weer terug te vinden, worden zij langzaam maar zeker verliefd op elkaar. Hun relatie dreigt uit elkaar te vallen wanneer haar man (Liam Neeson), een beruchte crimineel, ten tonele verschijnt en Albert wederom voor een duel wordt uitgedaagd.

The Fault in Our Stars (2014)

IMDb (8,3 / 65715)

Verenigde Staten
Drama / Romantiek
126 minuten

geregisseerd door Josh Boone
met Shailene WoodleyAnsel Elgort en Willem Dafoe

Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.

Neighbors (2014)

IMDb (6,8 / 71255)

Verenigde Staten
Komedie
96 minuten

geregisseerd door Nicholas Stoller
met Seth RogenRose Byrne en Zac Efron

Het jonge stel Mac en Kelly Radner (Seth Rogen en Rose Byrne) wordt gedwongen om naast een luidruchtig en onaangenaam studentenhuis te gaan wonen na de geboorte van hun baby. Wanneer ze te kampen krijgen met de student Teddy Sanders (Zac Efron) zorgt zijn onbezonnen gedrag voor de nodige problemen.

Alternatieve titel: Bad Neighbours 

Lucia de B. (2014)

IMDb (7,3 / 294)

Nederland
Thriller / Drama
97 minuten

geregisseerd door Paula van der Oest
met Sallie HarmsenAriane Schluter en Barry Atsma

De ambitieuze parketsecretaris Judith probeert koste wat kost de seriemoordenares Lucia de B. achter slot en grendel krijgen. Als dit is gelukt, krijgt Judith aanwijzingen waaruit blijkt dat Lucia onschuldig is. Lukt het haar om het tij te keren en Lucia vrij te krijgen?

Godzilla (2014)

IMDb (7,1 / 135637)

Verenigde Staten / Japan
Actie / Sciencefiction
123 minuten

geregisseerd door Gareth Edwards
met Aaron Taylor-JohnsonBryan Cranston en Elizabeth Olsen

Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.

The Zero Theorem (2013)

IMDb (6,2 / 10501)

Verenigde Staten / Roemenië
Drama / Fantasy
107 minuten

geregisseerd door Terry Gilliam
met Christoph WaltzMélanie Thierry en David Thewlis

Een computerhacker heeft zich als doel gesteld om de reden van het menselijke bestaan te ontdekken. Hij wordt in zijn werkzaamheden echter voortdurend gestoord door het Management. Deze keer sturen ze een tiener en een wellustige geliefde op hem af om hem af te leiden.

Bears (2014)

IMDb (7,5 / 1599)

Verenigde Staten
Documentaire
78 minuten

geregisseerd door Keith Scholey en Alastair Fothergill
met de stem van John C. Reilly

Natuurdocumentaire die zich afspeelt in de wildernis van Alaska. De sociale diergemeenschap van beren wordt op de voet gevolgd middels een groep filmmakers die bivakkeert in het afgelegen landschap, waar de grizzlybeer in het wild leeft. Dit alles in de hoop meer te leren over de voor de mens vaak afschuwwekkende diersoort.

Kankerlijers (2014)

IMDb (6,0 / 59)

Nederland
Komedie / Drama
93 minuten

geregisseerd door Lodewijk Crijns
met Massimo PesikJasha Rudge en Gijs Blom

Op de afdeling kinderoncologie, op de vierde verdieping van een groot streekziekenhuis, verblijven drie jongens die zich bijzonder goed amuseren. Hoewel er niet veel reden tot feest lijkt te zijn. Nick (14) en Iwan (15) hebben botkanker en zijn allebei een been kwijt. Hetzelfde dreigt te gebeuren bij hun vriend Olivier (16). Tussen de behandelingen door hebben de drie echter genoeg tijd om bij andere patiënten op bezoek te gaan, grappen te maken met de verpleegsters en allerlei andere fratsen uit te halen. Maar wanneer Gina, een beeldschoon meisje van 16 jaar op de afdeling wordt opgenomen, komt de wereld van de vrienden volledig op z’n kop te staan. In eerste instantie sluit Gina zich volledig af voor de pogingen van de jongens om indruk op haar te maken en met haar in contact te komen. Maar als Gina’s vriendinnen het af laten weten, beseft ze dat vriendschap met de jongens de enige remedie is tegen het deprimerende verblijf in het ziekenhuis. De vriendschap tussen de tieners, vol levenslust en humor, is van onschatbare waarde om af en toe te vergeten dat ze in feite doodziek zijn.

The Quiet Ones (2014)

IMDb (5,2 / 5438)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Horror
98 minuten

geregisseerd door John Pogue
met Jared HarrisSam Claflin en Laurie Calvert

Een onorthodoxe professor maakt gebruik van controversiële methoden, waarbij hij zijn studenten laat deelnemen aan een gevaarlijk experiment om een poltergeist te creëren. Op basis van de theorie dat paranormale activiteit wordt veroorzaakt door negatieve menselijke energie, voert hij een reeks aan testen uit op een jonge patiënt. Wanneer beangstigende gebeurtenissen zich beginnen af te spelen, realiseert de groep zich al snel dat ze een angstaanjagende kracht hebben geactiveerd.

Kenau (2014)

IMDb (6,5 / 238)

Nederland
Actie / Avontuur
110 minuten

geregisseerd door Maarten Treurniet
met Monic HendrickxBarry Atsma en Lisa Smit

Historisch epos over het leven van Kenau Hasselaar. Hasselaar gaf tijdens de Spaanse belegering van de stad Haarlem in 1572 leiding aan een leger dat exclusief uit vrouwen bestond. Ze werd daarbij bovenal gemotiveerd door de executie van haar jongste dochter en de angst dat dit ook met haar andere dochter zou gebeuren.