Paul Blart: Mall Cop 2 (2015)

IMDb (4,1 / 7561)

Verenigde Staten
Komedie
94 minuten

geregisseerd door Andy Fickman
met Kevin JamesRaini Rodriguez en Eduardo Verástegui

Paul Blart is een bewaker van een winkelcentrum. Samen met zijn tienerdochter Maya woont hij een tentoonstelling voor beveiligingsmedewerkers bij in Las Vegas. Ondanks dat hij geplaagd wordt door de beveiligers van een casino en andere aanwezigen neemt Blart het op tegen een groep gevaarlijke kunstdieven.

The Gunman (2015)

IMDb (5,6 / 7124)

Verenigde Staten / Frankrijk / Spanje
Actie / Thriller
105 minuten

geregisseerd door Pierre Morel
met Sean PennJasmine Trinca en Javier Bardem

Jim Terrier (Sean Penn), voormalig lid van de Special Forces, wordt achtervolgd door zijn verleden wanneer één van zijn voormalige werkgevers hem probeert te vermoorden. Een spannend kat- en muisspel brengt Terrier vanuit de jungle van Afrika tot in de straten van Londen en Barcelona in een missie om al zijn tegenstanders uit de weg te ruimen. Terrier weet dat er maar één manier is om zichzelf te redden: hij moet één van de meest invloedrijke organisaties ter wereld uitschakelen.

Cinderella (2015)

IMDb (7,3 / 44577)

Verenigde Staten
Avontuur / Drama
105 minuten

geregisseerd door Kenneth Branagh
met Cate BlanchettHelena Bonham Carter en Lily James

Cinderella (Lily James) is een weeskind dat door haar stiefmoeder (Cate Blanchett) en stiefzussen (Sophie McShera en Holliday Grainger) onrechtvaardig wordt behandeld. Op een dag ontmoet ze in het bos een charmante vreemdeling met wie ze zich gelijk verwant voelt. Wanneer de koning een open uitnodiging voor een feest stuurt naar alle maagden van het land, hoopt ze dat de vreemdeling ook van de partij is. Maar haar stiefmoeder verbiedt haar te gaan en verscheurt Cinderella's jurk.

Get Hard (2015)

IMDb (6,1 / 22003)

Verenigde Staten
Komedie
100 minuten

geregisseerd door Etan Cohen
met Will FerrellKevin Hart en Alison Brie

Een rijke bankdirecteur, genaamd Jaimes King (Will Ferrell), wordt ten onrechte veroordeeld voor fraude en zal in een maximaal beveiligde gevangenis terechtkomen. Om zich voor te bereiden op zijn opsluiting wendt hij zich tot Darnell Lewis (Kevin Hart), de man die zijn auto wast, om zich 'harder' te laten maken in de laatste 30 dagen van zijn vrijheid.

Kumiko, the Treasure Hunter (2014)

IMDb (7,0 / 2309)

Verenigde Staten
Drama
105 minuten

geregisseerd door David Zellner
met Rinko KikuchiNobuyuki Katsube en David Zellner

Een eenzame Japanse vrouw (Rinko Kikuchi) is in de veronderstelling dat een uit een speelfilm begraven en verloren tas met geld, daadwerkelijk bestaat. Met een ruw getekende schatkaart en een beperkte voorbereiding, ontsnapt ze aan haar gestructureerd leven in Tokyo en begint aan een roekeloze zoektocht - over de bevroren toendra van Minnesota - op zoek naar haar mythische fortuin.

McFarland, USA (2015)

IMDb (7,5 / 8140)

Verenigde Staten
Drama
129 minuten

geregisseerd door Niki Caro
met Morgan SaylorKevin Costner en Maria Bello

Een stel hardlopers uit McFarland in Californië onder leiding van coach Jim White, een nieuwkomer op de school met overwegend Latino's, besluit een cross-country team te vormen. De coach en de leerlingen moet nog veel van elkaar leren, maar wanneer White de uitzonderlijke loopprestaties van de jongens ontdekt beginnen er dingen te veranderen.

Run All Night (2015)

IMDb (6,7 / 26049)

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
114 minuten

geregisseerd door Jaume Collet-Serra
met Liam NeesonEd Harris en Joel Kinnaman

De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon (Neeson), alias The Gravedigger, heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van maffiabaas Shawn Maguire (Ed Harris), is nu 55 en wordt achtervolgd door zijn zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim dertig jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur (D’Onofrio). De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike (Kinnaman) het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact meer mee heeft. Mike slaat op de vlucht en Jimmy moet voorkomen dat zijn zoon niet het hetzelfde lot ondergaat als hij, namelijk eindigend aan de verkeerde kant van een vuurwapen. Jimmy heeft slechts één nacht om erachter te komen aan welke wereld hij trouw is, om alles weer recht te zetten.

Time Lapse (2014)

IMDb (6,4 / 10916)

Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
104 minuten

geregisseerd door Bradley King
met Danielle PanabakerMatt O'Leary en George Finn

Het jonge koppel Callie en Finn en hun vriend Jasper delen een flat in een appartementencomplex; Als bijverdienste fungeert Finn ook als conciërge. Wanneer hun overbuurman al een tijdje geen teken van leven meer geeft, gaat Finn een kijkje nemen in diens appartement. Hij ontdekt een reusachtige experimentele machine.

Last Knights (2015)

IMDb (6,2 / 9219)

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
115 minuten

geregisseerd door Kazuaki Kiriya
met Clive OwenMorgan Freeman en Aksel Hennie

Als een krijgsmeester gedwongen wordt een verschrikkelijke daad te verrichten vanwege de manipulatie van een corrupte raadsheer van de keizer, raakt hij aan lager wal. Hij wordt een schim van zichzelf. Zijn trouwe krijgers besluiten vervolgens om wraak te nemen op de verantwoordelijke. Maar zijn ze zonder hun leider hiertoe in staat?

Unfinished Business (2015)

IMDb (5,3 / 5717)

Verenigde Staten
Komedie
91 minuten

geregisseerd door Ken Scott
met Vince VaughnTom Wilkinson en Dave Franco

Een hardwerkende, kleine ondernemer (Vince Vaughn) en zijn twee medewerkers (Tom Wilkinson en Dave Franco) reizen af naar Europa om de meest belangrijke deal uit hun leven te sluiten. Maar wat begon als een routine zakenreis loopt volledig uit de hand. Ze belanden onder andere op een massaal sex fetish evenement en een wereldwijde economische top.