Homies (2015)

IMDb (6,0 / 292)

Nederland
Komedie
100 minuten

geregisseerd door Jon Karthaus
met Robert de HoogManuel Broekman en Gijs Naber

Timo en Sophie waren het perfecte stel, totdat zij het uitmaakte... Sophie had behoefte aan een volwassen relatie met iemand die zijn leven wél op de rit heeft. Wanneer Timo zijn ex-vriendin probeert terug te winnen door haar van zijn nieuwe en verbeterde leven te overtuigen, raken hij en zijn vrienden verwikkeld in een drugsconflict. Om in leven te blijven, moeten de vier doodnormale jongens 22 kilo drugs binnen een week zien te verkopen.

The Duke of Burgundy (2014)

IMDb (7,0 / 1685)

Verenigd Koninkrijk
Drama
101 minuten

geregisseerd door Peter Strickland
met Sidse Babett KnudsenChiara D'Anna en Monica Swinn

Een amateur vlinderkundige test met haar onvoorspelbare en eigenzinnige verlangens de grenzen van de tolerantie van haar partner. De intieme behoeften van dit toegewijde koppel zijn zelden in harmonie.

Black or White (2014)

IMDb (6,4 / 1988)

Verenigde Staten
Drama
121 minuten

geregisseerd door Mike Binder
met Kevin CostnerOctavia Spencer en Jennifer Ehle

Na een dodelijk auto ongeluk van zijn vrouw is de advocaat Elliot Anderson (Kevin Costner) weduwnaar. Sinds zijn dochter is overleden in het kraambed heeft Elliot de opvoeding op zich genomen van zijn halfbloed kleindochter. Terwijl hij zijn verdriet verwerkt komt zijn wereld op zijn kop te staan als Rowena (Octavia Spencer), de Afro-Amerikaanse oma van het kind, eist dat Eloise onder de hoede van haar vader Reggie komt. Reggie is een drugsverslaafde die Elliot verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn eigen dochter. Elliot zal er echter alles aan doen om de voogdij over zijn kleinkind te behouden.

Jupiter Ascending (2015)

IMDb (5,7 / 52559)

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
125 minuten

geregisseerd door Andy Wachowski en Lana Wachowski
met Mila KunisChanning Tatum en Sean Bean

Jupiter Jones (Mila Kunis) werd geboren onder een sterrenhemel, met tekens die erop wijzen dat ze voortbestemd is voor grootse dingen. Eenmaal volwassen droomt Jupiter van de sterren, maar ze wordt wakker in de harde realiteit waar ze toiletten schoonmaakt en heel wat pech kent. Maar wanneer Caine (Channing Tatum), een genetisch gemanipuleerde ex-militaire jager, op Aarde aankomt om haar op te sporen, vangt Jupiter een glimp op van het lot dat al die tijd op haar wachtte – haar genetische handtekening zorgt ervoor dat ze de eerste in lijn is voor een buitengewone erfenis die de balans van de kosmos kan veranderen.

American Sniper (2014)

IMDb (7,4 / 178210)

Verenigde Staten
Actie / Drama
132 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Bradley CooperSienna Miller en Jake McDorman

Het verhaal van Navy SEAL Chris Kyle (Cooper), de dodelijkste schutter aller tijden die door zijn vijanden "de duivel" wordt genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme, die na 9/11 van start ging.

Comet (2014)

IMDb (6,7 / 3786)

Verenigde Staten
Komedie / Drama
91 minuten

geregisseerd door Sam Esmail
met Emmy RossumJustin Long en Eric Winter

De heldere en sceptische Kimberly (Emmy Rossum) en stijve Dell (Justin Long) ontmoeten elkaar bij toeval in Hollywood Forever, waar ze beide naar een meteorenregen komen kijken. Dit is het begin van een romantische tijd die hen langs Parijs, New York en de Hollywood Hills brengt en hen risicovolle en onverwacht emotionele wendingen bezorgt.

Mortdecai (2015)

IMDb (5,4 / 12040)

Verenigde Staten
Actie / Komedie
107 minuten

geregisseerd door David Koepp
met Johnny DeppEwan McGregor en Gwyneth Paltrow

Terwijl hij het opneemt tegen boze Russen, de Britse MI5, zijn onmogelijke vrouw en een internationale terrorist, moet Charlie Mortdecai de wereld rondreizen in een race om een gestolen schilderij te vinden, dat volgens geruchten de toegangscode bevat van een verloren bankrekening met nazi-goud.

The Rewrite (2014)

IMDb (6,2 / 4337)

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
106 minuten

geregisseerd door Marc Lawrence (II)
met Hugh GrantMarisa Tomei en Allison Janney

Eens had scenarioschrijver Keith Michaels het helemaal gemaakt. Hij had een Golden Globe ontvangen, een knappe vrouw en een schijnbaar onuitputtelijke bron van humor en charme. Maar dat is 15 jaar geleden. Nu is hij gescheiden, brak, nadert hij de 50 en heeft al jaren niet meer voor een grote productie geschreven. Gelukkig heeft zijn agent een baan voor hem. Een universiteit in Binghamton zoekt een cursusleider scenarioschrijven. Doordat Keith blut is kan hij hier geen nee tegen zeggen.

Seventh Son (2014)

IMDb (5,5 / 21670)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Canada / China
Fantasy / Avontuur
102 minuten

geregisseerd door Sergey Bodrov
met Jeff BridgesJulianne Moore en Ben Barnes

John Gregory (Jeff Bridges) is een Spook, een persoon die vecht tegen het kwaad, en heeft eeuwen geleden de slechte en krachtige heks, Moeder Malkin (Julianne Moore), gevangen gezet. Maar nu is ze ontsnapt en ze is uit op wraak. Terwijl ze haar volgers bijeen roept, bereidt Moeder Malkin zich voor om haar woede te botvieren op de nietsvermoedende mensen. Slechts één ding staat in haar weg: John Gregory. John zelf is niet meer de jongste en probeert iemand te vinden die hem kan opvolgen. Hij heeft zijn hoop gevestigd op de jonge boerenzoon Thomas ward.

The Lookalike (2014)

IMDb (6,0 / 2802)

Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Richard Gray
met Justin LongScottie Thompson en Gina Gershon

Drugsbaron William Spinks heeft een merkwaardige obsessie voor de knappe Sadie Hill. Hij gebruikt zijn gangstervrienden Bobby en Frank om bij haar in de buurt te komen. Maar wanneer Sadie wordt vermoord staat de lucratieve deal van de twee gangsters op het spel. Met gevaar voor eigen leven gaan Bobby en Frank op zoek naar een dubbelganger van Sadie voordat Spinks de waarheid ontdekt.