Moonwalkers (2015)

IMDb (6,1 / 2170)

Frankrijk
Komedie
107 minuten

geregisseerd door Antoine Bardou-Jacquet
met Ron PerlmanRupert Grint en Robert Sheehan

Juli 1969. Tom Kidman (Ron Perlman), een CIA-agent, wordt naar Londen gestuurd om Stanley Kubrick te zoeken. Dit in een poging hem te overtuigen om een nagebootste maanlanding te filmen in het geval de Apollo zal falen. Hij vindt Kubrick echter niet. In zijn plaats ontmoet hij Jonny, een manager van een louche rockband. Ze zijn elkaars nachtmerrie, maar zullen moeten samenwerken om hun missie te volbrengen… het verwezenlijken van de grootste zwendel allertijden.

Cadillac Records (2008)

IMDb (7,0 / 14905)

Verenigde Staten
Drama / Muziek
109 minuten

geregisseerd door Darnell Martin
met Adrien BrodyJeffrey Wright en Beyoncé Knowles

Wanneer de joodse clubeigenaar Leonard Chess en de pas in het grote Chicago gearriveerde plantagearbeider en muzikaal talent Muddy Waters hun krachten besluiten te bundelen, is dit het begin van het legendarische blueslabel Chess Records. In het vervolg van de jaren '40 en '50 maken zij van de blues een populaire muziekstroming die met de komst van artiesten als Howlin' Wolf, Chuck Berry en Etta James zelfs rasoverschrijdend wordt. Helaas gaat het succes ook gepaard met de nodige interne strubbelingen zoals drugs, alcohol en overspel.

Brooklyn (2015)

IMDb (7,6 / 35324)

Ierland / Verenigd Koninkrijk / Canada
Drama / Romantiek
111 minuten

geregisseerd door John Crowley
met Saoirse RonanEmory Cohen en Domhnall Gleeson

1950, Brooklyn. Een jonge vrouw, Ellis (Saoirse Ronan), is verhuisd vanuit een klein dorp in Ierland naar Brooklyn om te werken en carrière te maken. Daar wordt ze verliefd op de Italiaans-Amerikaanse Tony (Emory Cohen). Wanneer een tragedie binnen de familie haar dwingt terug te keren naar haar oude gemeenschap en een jongeman genaamd Jim (Domhnall Gleeson) haar daar het hof maakt, zit ze in dubio over waar haar toekomst ligt.

Victor Frankenstein (2015)

IMDb (6,1 / 9343)

Verenigde Staten
Drama / Horror
109 minuten

geregisseerd door Paul McGuigan
met James McAvoyDaniel Radcliffe en Jessica Brown Findlay

Wanneer Dr. Victor Frankenstein (James McAvoy) en zijn trouwe assistent Igor (Daniel Radcliffe) te ver gaan in hun nobele poging om de mensheid te helpen, verandert de obsessie van Victor in waanzin. Dan laat hij zijn laatste creatie los - een monsterlijk figuur dat onvoorstelbare terreur zaait bij iedereen die zijn pad kruist.

Remember (2015)

IMDb (7,1 / 795)

Canada
Drama / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Atom Egoyan
met Christopher PlummerMartin Landau en Dean Norris

Zev en zijn beste vriend Max sluiten een pact om hun resterende dagen te wijden aan het oplossen van onafgemaakte zaken: het opsporen en wraak nemen op de nazi-commandant die verantwoordelijk is voor het doden van hun families tijdens de oorlog. Wanneer Zev zijn geheugen begint te verliezen door Alzheimer en Max te zwak is om het verpleegtehuis te verlaten begint Zev aan een opmerkelijke reis om de vroegere beul te vinden, voordat het te laat is.

Grandma (2015)

IMDb (6,8 / 4576)

Verenigde Staten
Komedie
82 minuten

geregisseerd door Paul Weitz
met Lily TomlinJulia Garner en Marcia Gay Harden

De zelfbenoemde misantroop Elle Reid ziet haar beschermende situatie uiteen spatten wanneer haar 18-jarige dochter Sage plots opduikt en haar om hulp vraagt. Samen gaan ze een dag op pad waardoor Elle langzaam haar verleden begint te accepteren en Sage geconfronteerd wordt met haar toekomst.

Secret in Their Eyes (2015)

IMDb (6,3 / 4177)

Verenigde Staten
Misdaad / Drama

geregisseerd door Billy Ray
met Julia RobertsChiwetel Ejiofor en Nicole Kidman

Een hecht team van FBI onderzoekers, Ray (Chiwetel Ejiofor) en Jess (Julia Roberts), raakt verscheurd wanneer ze ontdekken dat de tienerdochter van Jess op brute en onverklaarbare wijze is vermoord. Dertien jaar later, na iedere dag obsessief op zoek te zijn naar de ongrijpbare moordenaar, heeft Ray eindelijk een nieuw spoor ontdekt waarvan hij zeker is dat hij de zaak kan oplossen. Niemand is echter voorbereid op hetgeen dat vervolgens zal gaan gebeuren.

The 33 (2015)

IMDb (7,0 / 11601)

Verenigde Staten / Chili
Drama
120 minuten

geregisseerd door Patricia Riggen
met Cote de PabloRodrigo Santoro en Antonio Banderas

Bijna vijf jaar geleden stort een goud- en kopermijn in Chili in. 33 Chileense mijnwerkers zitten 800 meter onder de grond gevangen. Vele mensen zitten gekluisterd aan de tv wanneer er een reddingsoperatie wordt opgezet. Uiteindelijk lukt het de reddingswerkers na 69 dagen om de mijnwerkers te bevrijden.

Steve Jobs (2015)

IMDb (7,4 / 40882)

Verenigde Staten
Drama
122 minuten

geregisseerd door Danny Boyle
met Michael FassbenderKate Winslet en Seth Rogen

Film over het leven van Steve Jobs, de oprichter van elektronicabedrijf Apple. Drie belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven worden besproken, namelijk de lancering van de originele Mac, de oprichting van Next (het nieuwe bedrijf dat hij na zijn vertrek bij Apple begon) en de lancering van de Apple iMac.

The Good Dinosaur (2015)

IMDb (6,9 / 26358)

Verenigde Staten
Animatie / Komedie
100 minuten

geregisseerd door Peter Sohn
met de stemmen van Raymond OchoaJeffrey Wright en Frances McDormand

In een wereld waar de dinosauriërs nooit zijn uitgestorven leeft Arlo, een 70 meter hoge tiener-Apatosaurus met een groot hart. Nadat een traumatische gebeurtenis onrust veroorzaakt in Arlo's rustige gemeenschap, gaat Arlo eropuit om de vrede te herstellen. Onderweg krijgt hij onverwachts gezelschap van een mens: het jongetje genaamd Spot.