17 Filles (2011)

IMDb (6,0 / 1549)

Frankrijk
Drama
90 minuten

geregisseerd door Delphine Coulin en Muriel Coulin
met Roxane DuranLouise Grinberg en Juliette Darche

In een door de crisis getroffen stadje aan zee besluiten zeventien studentes een zeer drastische beslissing te nemen. Helemaal onverwacht en onbegrepen door de jongens en volwassenen beslissen de meisjes om samen zwanger te worden. Gebaseerd op een recent waargebeurd verhaal.

Alternatieve titel: 17 Girls 

Grudge Match (2013)

IMDb (6,7 / 11444)

Verenigde Staten
Komedie
113 minuten

geregisseerd door Peter Segal
met Sylvester StalloneRobert De Niro en Kim Basinger

Henry 'Razor' Sharp (Stallone) en Billy 'The Kid' McDonnen (De Niro) zijn oude boksrivalen van weleer. Nu laten ze hun pensioen even voor wat het is om nog één laatste wedstrijd te vechten, dertig jaar na hun laatste gevecht.

La Grande Bellezza (2013)

IMDb (7,8 / 22723)

Italië / Frankrijk
Komedie / Drama
142 minuten

geregisseerd door Paolo Sorrentino
met Toni ServilloSerena Grandi en Sabrina Ferilli

Onverschillig en verleidelijk biedt Rome zichzelf aan aan de verbaasde ogen van de toeristen: het is zomer en de stad straalt met een schoonheid die ongrijpbaar en onherroepelijk is. Jep Gambardella (Servillo) is 65 en hij straalt een charme uit die de tijd niet verwoest heeft. Hij is een succesvolle journalist die heen en weer fladdert tussen cultuur en het goede leven in Rome. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde verloren jeugd.

Alternatieve titel: The Great Beauty 

Philomena (2013)

IMDb (7,7 / 26961)

Verenigd Koninkrijk
Drama
94 minuten

geregisseerd door Stephen Frears
met Judi DenchSteve Coogan en Neve Gachev

Philomena Lee raakt als tiener in 1952 zwanger in Ierland. Ze wordt naar een klooster gestuurd om verzorgd te worden. Wanneer haar kind een peuter is wordt hij door de nonnen voor adoptie naar Amerika gestuurd. Philomena gaat de daaropvolgende 50 jaar op zoek naar hem. Wanneer ze Martin Sixsmith, een vermoeide, cynische journalist, ontmoet vertrekken ze samen naar Amerika om hem te zoeken.

Anchorman: The Legend Continues

(2013) • IMDb (6,8 / 44647)

Verenigde Staten
Komedie
119 minuten / 143 minuten (extended version)

geregisseerd door Adam McKay
met Will FerrellChristina Applegate en Paul Rudd

Nu de jaren '70 achter hen ligt, kruipt de topverslaggever van San Diego, Ron Burgundy, terug achter de newsdesk samen met zijn vrouw en collega Veronica Corningstone. Samen met weerman Tamland, de verslaggever op locatie Brian Fantana en sportverslaggever Champ Kind, hebben ze het wederom moeilijk om stijlvol te blijven terwijl ze snel bekendheid verwerven bij de 24-uurs nieuwszender van New York.

Delivery Man (2013)

IMDb (6,4 / 15952)

Verenigde Staten
Komedie
103 minuten

geregisseerd door Ken Scott
met Vince VaughnCobie Smulders en Chris Pratt

David Wozniak (Vince Vaughn) is een spermadonor die onder het pseudoniem "Starbuck" bekend staat bij de spermabank. Op een dag komt hij er achter dat hij al 533 kinderen op aarde heeft gezet. Wanneer een grote groep van hen de spermabank vraag om de identiteit van de donor vrij te geven staat David voor een moeilijke beslissing. Tegelijkertijd probeert zijn vriendin er achter te komen of David wel een geschikte vader is.

47 Ronin (2013)

IMDb (6,5 / 29482)

Verenigde Staten
Actie / Drama
119 minuten

geregisseerd door Carl Rinsch
met Keanu ReevesHiroyuki Sanada en Kô Shibasaki

Een gezelschap van ronin - verbannen samoerai zonder meester - probeert de eer te herstellen door wraak te nemen op de verraderlijke Lord Kira, die verantwoordelijk was voor de dood van hun meester. Kai is het getroebleerde lid van het gezelschap, die in twijfel wordt getrokken door de overige leden. Dat wordt alleen maar erger wanneer hij verliefd wordt op Mika, de dochter van hun gevallen meester. Hierbij wordt de moed en trouw van de ronin jegens elkaar danig op de proef gesteld.

The Hobbit: The Desolation of Smaug

(2013) • IMDb (8,2 / 229447)

Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Avontuur / Fantasy
161 minuten

geregisseerd door Peter Jackson
met Martin FreemanBenedict Cumberbatch en Ian McKellen

Na een succesvolle doortocht over en onder de Mistige Bergen, moeten Thorin en zijn gezelschap beroep doen op een machtige vreemdeling vooraleer ze de gevaren van Demsterwold kunnen trotseren - zonder hun tovenaar. Als ze Meerstad bereiken zal de hobbit Bilbo Balings zijn afspraak met de Dwergen moeten nakomen. Het gezelschap moet de reis naar de Eenzame Berg voltooien en Balings moet de Geheime Deur zoeken die hem toegang verleent tot de schat van de draak Smaug. En waar is Gandalf heen? En wat is zijn geheime zaak in het Zuiden?

Alternatieve titel: The Hobbit Part 2

Het Diner (2013)

IMDb (6,3 / 590)

Nederland
Thriller / Drama
88 minuten

geregisseerd door Menno Meyjes
met Jacob DerwigThekla Reuten en Daan Schuurmans

Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Tot dusver zijn alleen vage beelden van de twee in Opsporing verzocht vertoond en zit het onderzoek naar hun identiteit vast. Maar hoe lang nog? Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons – wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind? Wat het nog ingewikkelder maakt is dat de vader van een van de jongens de beoogde nieuwe minister-president van Nederland is.

Mannenharten (2013)

IMDb (5,8 / 386)

Nederland
Komedie / Romantiek
100 minuten

geregisseerd door Mark de Cloe
met Barry AtsmaDaan Schuurmans en Jeroen Spitzenberger

Het verhaal van zes stadse mannen in een sportschool, op een keerpunt in hun leven. Ze zijn op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen. Verbonden door de uren waarin ze zich in het zweet werken, leren we ze allemaal kennen. Bijvoorbeeld het verlegen type, zoekend naar een vrouw voor het leven. Of de man die al jaren bezet is, maar in paniek raakt door zijn naderende vaderschap.