Ashby (2015)

IMDb (6,4 / 4283)

Verenigde Staten
Komedie / Drama
100 minuten

geregisseerd door Tony McNamara
met Mickey RourkeNat Wolff en Emma Roberts

Wanneer Ed Wallis op een nieuwe school in een nieuwe stad begint, nemen zijn klasgenoten al snel aan dat hij een loser is, zelfs al is hij de slimste en grappigste uit de klas. Zijn eerste opdracht bestaat uit het schrijven van een essay over iemand van een oudere generatie. Hiervoor gaat hij naar zijn teruggetrokken buurman, Ashby, die ermee instemt als Ed belooft hem rondrijdt door de stad als hij boodschappen moet doen. Wat Ed echter niet weet is dat Ashby een gepensioneerde CIA-huurmoordenaar is die nog slechts enkele maanden te leven heeft.

Woodlawn (2015)

IMDb (6,3 / 1516)

Verenigde Staten
Drama
125 minuten

geregisseerd door Andrew Erwin en Jon Erwin
met C. Thomas HowellNic Bishop en Caleb Castille

De Verenigde Staten, 1973. Een spiritueel ontwaken bereikt het hart van bijna elke speler van het footballteam van Woodlawn High School. Ook dat van coach Tandy Gerelds. Hun toewijding en eenheid is sterker dan het racisme dat op school heerst. Het leidt tot een zenuwslopende en uiterst belangrijke wedstrijd in Birmingham, Alabama. Het betekent tevens de opkomst van de eerste Afro-Amerikaanse superster: Tony Nathan.

Irrational Man (2015)

IMDb (6,7 / 16723)

Verenigde Staten
Drama / Komedie
96 minuten

geregisseerd door Woody Allen
met Joaquin PhoenixEmma Stone en Parker Posey

Filosofie professor Abe Lucas (Joaquin Phoenix) verkeert in een existentiële crisis. Hij probeert zijn leven nieuwe input te geven door een vriendschappelijke relatie te beginnen met één van zijn studentes genaamd Jill (Emma Stone). Zij valt onmiddellijk als een blok voor de charismatische filosoof met al zijn diepe gedachtes en overpeinzingen. En alhoewel deze vleierij in de eerste instantie de vlam lijkt te zijn die Abe weer doet ontwaken uit zijn ingedutte bestaan, blijkt al snel dat hij toch nog iets zoekt om echt het ultieme doel in zijn leven na te jagen. Wanneer hij per toeval over een groot persoonlijk onrecht hoort binnen een rechtszaak, weet Abe eindelijk wat hem te doen staat…

Spectre (2015)

IMDb (7,0 / 174488)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Actie / Avontuur
148 minuten

geregisseerd door Sam Mendes
met Daniel CraigRalph Fiennes en Christoph Waltz

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’.

Legend (2015)

IMDb (7,2 / 32163)

Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Thriller / Misdaad
132 minuten

geregisseerd door Brian Helgeland
met Tom HardyEmily Browning en David Thewlis

De tweelingbroers Ron en Reggie Kray (Tom Hardy) zijn twee beruchte gangsters die in de jaren 50 en 60 de duistere onderwereld in Londen overheersten. Dit is het verhaal van hun opkomst en hun ondergang.

Solace (2015)

IMDb (6,4 / 6584)

Verenigde Staten
Mystery / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Afonso Poyart
met Anthony HopkinsColin Farrell en Abbie Cornish

John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgt met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar (Colin Farrell) te vinden.

Straight Outta Compton (2015)

IMDb (8,1 / 63926)

Verenigde Staten
Muziek / Drama
147 minuten

geregisseerd door F. Gary Gray
met O'Shea Jackson Jr.Corey Hawkins en Jason Mitchell

Halverwege de jaren 80, Compton Californië. Vijf jonge mannen delen hun ervaringen door middel van het maken van 'brutale' en eerlijke muziek, die symbool staat voor de opstand tegen misbruik van gezag. Onder de naam N.W.A. brengen de jongeren een revolutie teweeg wanneer ze de wereld de waarheid vertellen over hun leven in hun gevaarlijke buurt en ontketenen daarmee een culturele oorlog.

The Intern (2015)

IMDb (7,2 / 49768)

Verenigde Staten
Komedie
121 minuten

geregisseerd door Nancy Meyers
met Anne HathawayRobert De Niro en Nat Wolff

Ben Whittaker (De Niro) is een 70-jarige weduwnaar die erachter komt dat het pensioen niet voldoet aan de gewekte verwachtingen. Hij ziet een kans om weer aan de slag te gaan als senior stagiair bij een modewebsite, geleid door Jules Ostin (Hathaway). Ben bewijst zich als waardevol lid van het team en er ontstaat een hechte band tussen hem en Jules.

Sicario (2015)

IMDb (7,8 / 96585)

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
121 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Emily BluntJosh Brolin en Benicio Del Toro

Kate Macy (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.

Burnt (2015)

IMDb (6,6 / 16392)

Verenigde Staten
Komedie / Drama
101 minuten

geregisseerd door John Wells
met Bradley CooperSienna Miller en Omar Sy

Adam Jones is een chef-kok die zijn Parijse restaurant met Michelinsterren is kwijtgeraakt. Nadat hij enige tijd niet in de keuken heeft gestaan besluit hij zijn team weer samen te brengen in Londen, met als doel het beste restaurant ooit op te richten. Hij probeert voor drie Michelinsterren te gaan.