Jersey Boys (2014)

IMDb (7,3 / 7627)

Verenigde Staten
Drama / Muziek
134 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Christopher WalkenJohn Lloyd Young en Jeremy Luke

Film over het leven van de muziekband The Four Seasons, over hun opkomst, de moeilijke tijden en de persoonlijke conflicten, en over de ultieme triomf van een groep vrienden van wie de muziek het symbool van een generatie werd. Speciale aandacht gaat naar frontman Frankie Valli, de kleine jongen met de grote falsetstem. Samen overwonnen ze dankzij hun jeugd die ze hebben doorgebracht in New Jersey een aantal uitdagingen: gokschulden, bedreigingen door de maffia en familietragedies.

Let's Be Cops (2014)

IMDb (6,8 / 12138)

Verenigde Staten
Actie / Komedie
104 minuten

geregisseerd door Luke Greenfield
met Jake JohnsonDamon Wayans Jr. en Nina Dobrev

Twee vrienden genaamd Ryan en Justin spelen met gehuurde politie-uniformen voor agent. Ze zijn namelijk van plan naar een gekostumeerd feest te gaan. Aanvankelijk gaat alles goed, totdat de twee nepagenten een echte Russische gangster tegen het lijf lopen en ze langzamerhand in allerlei problemen verzeild raken.

Think Like a Man Too (2014)

IMDb (5,6 / 5316)

Verenigde Staten
Komedie
106 minuten

geregisseerd door Tim Story
met Kevin HartGabrielle Union en Wendi McLendon-Covey

Vervolg op Think Like a Man (2012). Alle stellen zijn terug voor een huwelijk in Las Vegas. De plannen voor een romantisch weekendje weg lopen echter al gauw mis als hun avonturen hen in compromitterende situaties brengen waardoor het huwelijk in het water dreigt te vallen.

Kite (2014)

IMDb (4,5 / 415)

Verenigde Staten / Mexico
Actie
90 minuten

geregisseerd door Ralph Ziman
met Samuel L. JacksonCallan McAuliffe en India Eisley

Sawa (India Eisley) woont in een mislukte staat waar een corrupte beveiligingsdienst geld verdient met vrouwenhandel. Wanneer haar vader, die een politieagent is, vermoord wordt staat ze er op om de moordenaar te vinden. Ze krijgt hierbij hulp van zijn voormalige partner Karl Aker (Samuel L. Jackson).

Million Dollar Arm (2014)

IMDb (7,3 / 6049)

Verenigde Staten
Drama
124 minuten

geregisseerd door Craig Gillespie
met Jon HammBill Paxton en Lake Bell

Bernstein en zijn zakenpartner Aash zullen hun bedrijf moeten sluiten als ze niet snel met een goed idee komen. Wanneer Bernstein op een avond naar een cricketwedstrijd in India aan het kijken is op tv krijgt hij plots een ingeving. Hij heeft het idee om naar India te gaan om daar een goede honkbal pitcher te vinden.

Hercules (2014)

IMDb (6,4 / 27435)

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
98 minuten

geregisseerd door Brett Ratner
met Dwayne JohnsonIan McShane en John Hurt

Hercules wordt achterna gezeten door de zonden van zijn verleden. Daarom reist hij samen met vijf metgezellen door Griekenland. Hij verkoopt zijn diensten voor goud, en gebruikt zijn legendarische reputatie om vijanden te intimideren. Maar als de heerser van Thracië en zijn dochter de hulp van Hercules nodig hebben om een wrede en angstaanjagende warlord te verslaan, ontdekt Hercules dat hij nooit aan zijn verleden zal ontsnappen.

Wish I Was Here (2014)

IMDb (7,3 / 3575)

Verenigde Staten
Komedie / Drama
120 minuten

geregisseerd door Zach Braff
met Zach BraffJosh Gad en Joey King

Het verhaal volgt de 35-jarige Aidan, een aan lager wal geraakte acteur. Op een dag besluit hij zijn kinderen van school te halen en hen thuis les te gaan geven. In plaats van de reguliere lesstof, leert hij hen enkel nog de dingen die hij nodig vindt. Zo leert hij ook het één en ander over zichzelf.

A Most Wanted Man (2014)

IMDb (7,3 / 6514)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland
Thriller
122 minuten

geregisseerd door Anton Corbijn
met Philip Seymour HoffmanRachel McAdams en Willem Dafoe

'A Most Wanted Man' speelt zich af in Hamburg, waar een bijna dode man, half Tsjetsjeens-half Russisch, op de vlucht is en terecht komt in de Islamitische gemeenschap van de stad. Hier zoekt de man naar hulp en probeert hij het fortuin van zijn overleden vader te bemachtigen. Hij komt in contact met een jonge vrouwelijke advocate en een Britse privé-bankier. Ze worden ondertussen de hele tijd in de gaten gehouden door een Duitse spionneneenheid.

The Prince (2014)

IMDb (4,5 / 3006)

Verenigde Staten
Actie / Thriller
93 minuten

geregisseerd door Brian A Miller
met Bruce WillisJohn Cusack en Jason Patric

Paul Garcia is een monteur, eigenaar van een kleine garage, voormalig huurmoordenaar, weduwnaar en vader van zijn inmiddels volwassen dochter Beth. Zij studeert aan de andere kant van het land. Op een dag vermoedt Paul dat ze ontvoerd is en in plaats van de politie in te schakelen besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan. Het blijkt dat hij zijn criminele verleden nog niet helemaal van zich heeft afgeschud.

Follow That Dream (1962)

IMDb (6,5 / 1322)

Verenigde Staten
Muziek / Romantiek
109 minuten

geregisseerd door Gordon Douglas
met Elvis PresleyArthur O'Connell en Anne Helm

Een gezin bemachtigt een stuk grond aan de oever van een visrijk meer. Al snel komen niet alleen sportvissers er op af, maar ook een stel duistere kerels met een rijdend speelhol. Zij willen de grond kopen, het gezin weigert en dit leidt tot een verbeten strijd.