Rendez-vous (2015)

IMDb (5,7 / 165)

Nederland
Thriller / Romantiek
100 minuten

geregisseerd door Antoinette Beumer
met Loes HaverkortMark van Eeuwen en Pierre Boulanger

In Rendez-vous gooit Simone (Loes Haverkort) het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in Frankrijk en vertrekt om samen met haar man Eric (Mark van Eeuwen) en hun twee kinderen, daarvan een chambre d’hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een spannende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel (Pierre Boulanger). Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter (Peter Paul Muller), maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt… De Franse droom ontaardt in een regelrechte nachtmerrie.

Max (2015)

IMDb (6,9 / 8522)

Verenigde Staten
Avontuur / Familie

geregisseerd door Boaz Yakin
met Josh WigginsLauren Graham en Thomas Haden Church

Het verhaal gaat over een oorlogshond die getraumatiseerd huiswaarts keert wanneer diens eigenaar in Afghanistan om het leven komt. De hond schept een band met het 14-jarige broertje van zijn overleden baas. De twee vinden steun bij elkaar en samen komen ze achter de ware toedracht van het overlijden van de soldaat.

Turbo Kid (2015)

IMDb (6,8 / 4949)

Nieuw-Zeeland / Canada
Actie / Avontuur
95 minuten

geregisseerd door François Simard, Anouk Whissell en Yoann-Karl Whissell
met Munro ChambersLaurence Leboeuf en Michael Ironside

Een jonge, eenzame reiziger is geobsedeerd door stripboeken. Zijn leven verandert drastisch wanneer hij een mysterieus meisje genaamd Apple ontmoet. Zeus, de sadistische en zelfbenoemde leider van 'De Woestenij', terroriseert hen. De jongen trekt eropuit om het land van het kwaad te verlossen en het meisje van zijn dromen te redden.

Paper Towns (2015)

IMDb (6,7 / 20116)

Verenigde Staten
Mystery / Romantiek
113 minuten

geregisseerd door Jake Schreier
met Nat WolffCara Delevingne en Cara Buono

Al van kleins af aan is de middelbare scholier Quentin verliefd op zijn raadselachtige buurmeisje Margo. Nadat hij op een avond met haar op pad is geweest door de stad verdwijnt zij plotseling, maar heeft ze een spoor van cryptische aanwijzingen achtergelaten. In de zoektocht naar haar moet Quentin op zoek naar de betekenis van oprechte vriendschap en ware liefde.

Z for Zachariah (2015)

IMDb (6,1 / 5355)

Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Craig Zobel
met Margot RobbieChris Pine en Chiwetel Ejiofor

Na een verwoestende nucleaire ramp is Ann (Margot Robbie) in de veronderstelling dat ze de enige overlevende is van het menselijke ras, totdat ze de zwaargewonde wetenschapper Loomis (Chiwetel Ejiofor) ontmoet. Ze besluit hem te verzorgen en de twee krijgen gevoelens voor elkaar. Hun relatie komt echter op gespannen voet te staan wanneer Caleb (Chris Pine), een andere overlevende, verschijnt. Caleb is jonger, fitter en sterker dan Loomis. Wat volgt is een strijd tussen beide mannen om het hart van de laatste vrouw op aarde, waarbij hun ware aard naar boven zal komen.

Southpaw (2015)

IMDb (7,6 / 65990)

Verenigde Staten
Drama
123 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Jake GyllenhaalRachel McAdams en Forest Whitaker

Het verhaal gaat over de agressieve, gewelddadige bokser Billy Hope (Gyllenhaal) die zich naar de top weet te werken. Wanneer de weltergewicht-bokskampioen door zijn gedrag een gevecht uitlokt, met de dood van zijn vrouw als gevolg, valt zijn persoonlijke leven echter aan diggelen. Nadat hij zijn huis kwijtraakt en zijn dochter moet afstaan aan een pleeggezin, probeert hij met behulp van een amateurtrainer zijn leven weer op te pakken.

Ventoux (2015)

IMDb (6,6 / 401)

Nederland
Komedie / Drama
104 minuten

geregisseerd door Nicole van Kilsdonk
met Kasper van KootenWilfried de Jong en Wim Opbrouck

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de “spoken” uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Jurassic World (2015)

IMDb (7,2 / 268708)

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
124 minuten

geregisseerd door Colin Trevorrow
met Chris PrattBryce Dallas Howard en Vincent D'Onofrio

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, hetgeen resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

Terminator Genisys (2015)

IMDb (6,8 / 101669)

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
126 minuten

geregisseerd door Alan Taylor
met Emilia ClarkeArnold Schwarzenegger en Jai Courtney

Het is 2029, en de 'Future War' woedt in alle hevigheid tussen een groep van menselijke rebellen en het slechte A.I.-netwerk Skynet. John Connor is de leider van de opstand en Kyle Reese is zijn trouwe soldaat, opgegroeid in de ruïnes van het post-apocalyptische Californië. Connor zendt Reese terug naar 1984 om Connors moeder, Sarah, te redden van de Terminator die haar moet vermoorden zodat ze John niet krijgt. Eenmaal in 1984 aangekomen blijkt de wereld er toch heel anders uit te zien dan Reese had verwacht. Zo wordt Sarah sinds haar negende levensjaar opgevoed door de Terminator die haar oorspronkelijk moest uitschakelen...

San Andreas (2015)

IMDb (6,3 / 69811)

Verenigde Staten
Actie / Drama
107 minuten

geregisseerd door Brad Peyton
met Dwayne JohnsonAlexandra Daddario en Carla Gugino

De beruchte San Andreasbreuk maakt zijn gevreesde reputatie waar. Californië wordt getroffen door een allesverwoestende aardbeving. Een SAR-helikopterpiloot (Dwayne Johnson) en zijn van hem vervreemde vrouw reizen van Los Angeles naar San Francisco, om hun enige dochter te redden. Hun gevaarlijke reis naar het noorden is slechts het begin.