Gone Girl (2014)

IMDb (8,4 / 178555)

Verenigde Staten
Drama / Thriller
145 minuten

geregisseerd door David Fincher
met Ben AffleckRosamund Pike en Neil Patrick Harris

Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.

This Is Where I Leave You (2014)

IMDb (6,6 / 15513)

Verenigde Staten
Komedie / Drama
103 minuten

geregisseerd door Shawn Levy
met Jason BatemanTina Fey en Cory Stoll

Wanneer hun vader overlijdt, zijn vier broers en zussen gedwongen om naar hun ouderlijke huis terug te keren voor een 'sjivve', een Joods gebruik waarbij de familie na een begrafenis zeven dagen lang samen in één huis woont om te rouwen. En dat is een lastige opgave voor de familie, want ze hebben in geen tien jaar een dag samen doorgebracht.

The Guest (2014)

IMDb (6,9 / 12803)

Verenigde Staten
Thriller
99 minuten

geregisseerd door Adam Wingard
met Dan StevensJoel David Moore en Lance Reddick

Een soldaat die met verlof is raakt bevriend met de familie van een mede-soldaat die gesneuveld is. Al snel wordt hij een gevaar voor iedereen in zijn omgeving wanneer de familie erachter komt dat hij niet is wie hij zegt.

I Origins (2014)

IMDb (7,3 / 9082)

Verenigde Staten
Drama / Sciencefiction
106 minuten

geregisseerd door Mike Cahill (I)
met Michael PittBrit Marling en Astrid Bergès-Frisbey

Moleculair bioloog Ian Gray is geobsedeerd door het menselijk oog. Zijn fascinatie leidt tot een grote persoonlijke tragedie, maar zet hem ook op het spoor van een revolutionair wetenschappelijk inzicht. Ian, die zijn scepsis over het metafysische nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, zal er gaandeweg achter komen dat wetenschap en wonder elkaar niet principieel hoeven uit te sluiten. Zijn queeste naar de waarheid voert hem uiteindelijk naar Bombay, waar hem een hartverscheurende climax wacht.

The Boxtrolls (2014)

IMDb (7,0 / 9007)

Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
96 minuten

geregisseerd door Graham Annable en Anthony Stacchi
met de stemmen van Elle FanningSimon Pegg en Toni Collette

Het Victoriaanse tijdperk in de stad Cheesebridge. De stad vreest de trollen die onder de straten van de stad wonen en 's nachts te voorschijn komen om kinderen en kaas te stelen, de twee zaken die ze het meest waardevol achten. Een jonge weesjongen, die opgevoed is door de ondergrondse trollen, probeert zijn vrienden te redden van een kwaadaardige verdelger.

20,000 Days on Earth (2014)

IMDb (7,7 / 3271)

Verenigd Koninkrijk
Documentaire / Drama
97 minuten

geregisseerd door Iain Forsyth en Jane Pollard
met Nick CaveWarren Ellis en Kylie Minogue

De 20,000ste dag in het leven van Nick Cave: van het geluid van zijn wekker tot een nachtelijke wandeling langs het strand na afloop van een concert. Cave bezoekt onder meer zijn psychiater, zijn opnamestudio en zijn eigen archief. Onderweg van de ene locatie naar de andere stappen vrienden als Kylie Minogue en Blixa Bargeld bij hem in de auto, herinneringen ophalend aan hun gezamenlijke verleden. De film combineert fictie en werkelijkheid.

The Good Lie (2014)

IMDb (7,2 / 1905)

Verenigde Staten
Drama
112 minuten

geregisseerd door Philippe Falardeau
met Reese WitherspoonCorey Stoll en Sarah Baker

'The Good Lie' vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge vluchteling uit de Soedanese burgeroorlog. Samen met drie lotgenoten gaat hij naar de VS, waar hij een nieuw bestaan hoopt op te bouwen. Ze ontwikkelen een bijzondere vriendschap met hun maatschappelijk werkster.

Coherence (2013)

IMDb (7,1 / 17134)

Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
89 minuten

geregisseerd door James Ward Byrkit
met Hugo ArmstrongNicholas Brendon en Emily Baldoni

Op de nacht dat een komeet in de lucht te zien zou zijn, hebben acht vrienden een etentje met elkaar. Die nacht volgt een aaneenschakeling van vreemde gebeurtenissen, schermen van smartphones breken, mobiele netwerken liggen eruit en de stroom begeeft het. Daarnaast lijken er ook rare dingen te gebeuren met de realiteit, wat allemaal te maken lijkt te hebben met de komeet.

The Equalizer (2014)

IMDb (7,4 / 42239)

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
128 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Denzel WashingtonMarton Csokas en Chloë Grace Moretz

Een voormalig geheimagent, Robert McCall (Denzel Washington), heeft zijn eigen dood in scene gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Maar wanneer hij een jonge prostituee (Chloë Grace Moretz) probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Vanuit wraakgevoelens en om boete te doen voor de zonden uit zijn verleden, gaat hij als privédetective 'The Equalizer' te werk om recht te zetten wat krom is en bij te springen waar de wet tekortschiet.

Eliza Graves (2014)

IMDb (6,9 / 8427)

Verenigde Staten
Thriller
112 minuten

geregisseerd door Brad Anderson
met Kate BeckinsaleJim Sturgess en Michael Caine

Edward Newgate (Jim Sturgess), een recent afgestudeerde arts, krijgt al snel een positie bij een psychiatrische instelling. Daar ontmoet hij de prachtige patiënte Eliza Graves (Kate Beckinsale), waar hij op slag verliefd op wordt. Hij heeft echter geen weet over een recente, gruwelijke personeelswisseling binnen de instelling.

Alternatieve titel: Stonehearst Asylum