Far from the Madding Crowd (2015)

IMDb (7,2 / 9434)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama
119 minuten

geregisseerd door Thomas Vinterberg
met Carey MulliganMatthias Schoenaerts en Tom Sturridge

Bathsheba Everdene (Mulligan) is een mooie, trotse vrouw met een onafhankelijke geest. Ze wordt door drie zeer verschillende mannen het hof gemaakt: Gabriel Oak (Schoenaerts), een schapenhouder, Frank Troy (Sturridge), een roekeloze sergeant en William Boldwood (Sheen), een welgestelde en wat oudere vrijgezel.

Hot Pursuit (2015)

IMDb (4,9 / 12220)

Verenigde Staten
Actie / Komedie
87 minuten

geregisseerd door Anne Fletcher
met Reese WitherspoonSofía Vergara en Jodi Lyn Brockton

Een gespannen politieagente (Reese Witherspoon) die volgens het boekje werkt moet de sexy en onbevangen weduwe (Sofia Vergara) van een grote drugsbaron beschermen. De twee vrouwen beginnen aan een roadtrip door Texas met corrupte agenten en gevaarlijke moordenaars op hun hielen.

Pitch Perfect 2 (2015)

IMDb (6,8 / 48564)

Verenigde Staten
Komedie / Muziek
115 minuten

geregisseerd door Elizabeth Banks
met Elizabeth BanksAnna Kendrick en Hailee Steinfeld

De Bellas zijn afgestudeerd. Ze naderen het einde van hun studentenbestaan en daarmee ook hun tijd als zangeressen in hun zanggroep Barden Bellas. Ze proberen er achter te komen hoe ze hun vriendschap soort van af kunnen sluiten en wat ze gaan doen met de rest van hun leven.

Child 44 (2015)

IMDb (6,4 / 14794)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Tsjechië / Roemenië / Rusland
Thriller / Drama
137 minuten

geregisseerd door Daniel Espinosa
met Tom HardyGary Oldman en Noomi Rapace

Een idealistische pro-Stalin veiligheidsfunctionaris besluit om een reeks kindermoorden te onderzoeken, in een land waar dit soort misdaden zogenaamd niet voorkomen. De staat wil niets weten van het bestaan van een kindermoordenaar, laat staan een seriemoordenaar. Hij wordt dan ook gedegradeerd en verbannen maar besluit, met de hulp van zijn vrouw, de zaak te blijven onderzoeken.

The Age of Adaline (2015)

IMDb (7,3 / 37626)

Verenigde Staten
Drama / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door Lee Toland Krieger
met Blake LivelyMichiel Huisman en Harrison Ford

Adaline is rond de eeuwwisseling geboren. Na een mysterieus ongeval in de jaren '30 blijft ze voor eeuwig jong. Na jaren van eenzaamheid ontmoet ze eindelijk een man voor wie het misschien de moeite waard is om haar onsterfelijkheid op te geven.

Little Boy (2015)

IMDb (7,2 / 2273)

Verenigde Staten / Mexico
Oorlog / Drama
106 minuten

geregisseerd door Alejandro Monteverde
met Emily WatsonTom Wilkinson en Ted Levine

In een klein Amerikaans dorpje in de jaren 40 woont een 8-jarig kind dat de bijnaam 'Little Boy' heeft. Vanwege zijn kleine postuur wordt hij gepest en buitengesloten door leeftijdsgenoten. Zijn enige echte vriend is zijn vader James. Het leven van Little Boy staat dan op z'n kop als zijn vader wordt opgeroepen om te vechten in de oorlog. Geïnspireerd door zijn stripboekheld gelooft Little Boy dat hij zijn vader terug naar huis kan laten komen. Om dit voor elkaar te krijgen zal hij bevriend moeten raken met de persoon die hij het meeste vreest; een oude Japanse man die immers het gezicht van de vijand representeert.

Vendetta (2015)

IMDb (4,8 / 660)

Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Jen Soska en Sylvia Soska
met Dean CainKyra Zagorsky en Michael Eklund

Politieagent Mason wordt over zijn innerlijke grenzen gedreven en laat zich door niemand stoppen. Wanneer zijn vrouw wordt vermoord door een crimineel die hij gevangenisstraf bezorgde, laat hij zich arresteren om wraak te kunnen nemen. In de gevangenis stuit hij op een serieuze misdaadorganisatie. De criminelen zijn bereid te sterven om deze te beschermen.

Insurgent (2015)

IMDb (6,5 / 66438)

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
119 minuten

geregisseerd door Robert Schwentke
met Shailene WoodleyTheo James en Ansel Elgort

Beatrice moet op zoek naar antwoorden en bondgenoten in de ruïnes van het futuristische Chicago. Samen met Four zijn ze nu vluchtelingen, opgejaagd door Jeanine, de leider van de op macht beluste groepering Erudite. In een race tegen de klok moeten ze er achter zien te komen waarvoor de familie van Beatrice zich heeft opgeofferd en waarom de leiders van Erudite er alles aan doen om hen te stoppen.

Alternatieve titels: The Divergent Series: Insurgent, Divergent: Insurgent 

True Story (2015)

IMDb (6,4 / 6566)

Verenigde Staten
Mystery / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Rupert Goold
met Jonah HillJames Franco en Felicity Jones

Michael Finkel is een verslaggever van de New York Times die lijdt aan imagoschade. Wanneer hij Christian Longo ontmoet, een man die beschuldigd wordt van moord en de identiteit van Finkel heeft aangenomen, verandert zijn onderzoek in een onvergetelijk kat-en-muisspel.

Furious Seven (2015)

IMDb (7,6 / 184518)

Verenigde Staten / Japan
Actie / Misdaad
140 minuten

geregisseerd door James Wan
met Vin DieselPaul Walker en Michelle Rodriguez

Nu Owen Shaw is uitgeschakeld door Dominic Toretto en zijn crew, is Shaw's broer Deckard Shaw uit op wraak. Na de dood van Han, is ook Dominic uit op wraak. Samen met zijn crew en "Mr. Nobody" gaan ze op zoek naar een hackprogramma genaamd 'God's Eye', om zo achter Deckard's locatie te kunnen komen en hem uit te schakelen.