The Revenant (2015)

IMDb (8,2 / 317334)

Verenigde Staten
Avontuur / Drama
156 minuten

geregisseerd door Alejandro González Iñárritu
met Leonardo DiCaprioTom Hardy en Domhnall Gleeson

1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

A Perfect Day (2015)

IMDb (6,9 / 6341)

Spanje
Drama
106 minuten

geregisseerd door Fernando León de Aranoa
met Mélanie ThierryBenicio Del Toro en Tim Robbins

Voor de nieuwe humanitaire hulpverleenster Sophie bestaat een perfecte dag uit zonneschijn, ontbijt op bed, seks en vervolgens een vlucht naar een conflictgebied. Als Sophie en haar doorgewinterde collega's Mambru en B alles op alles zetten om de watervoorziening van een verlaten gemeenschap te redden, moet ze VN-bureaucraten, militaire groeperingen en de lokale criminelen een stap voor zien te blijven.

Alternatieve titels: El Pozo, Un Día Perfecto 

The Hateful Eight (2015)

IMDb (8,0 / 179230)

Verenigde Staten
Western
167 minuten / 187 minuten (roadshow editie - incl. 12 minuten pauze)

geregisseerd door Quentin Tarantino
met Kurt RussellSamuel L. Jackson en Jennifer Jason Leigh

Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn. Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’, een tussenstop die zich bevindt op een bergpas.

Alternatieve titel: The Hateful 8

Daddy's Home (2015)

IMDb (6,4 / 15830)

Verenigde Staten
Komedie
96 minuten

geregisseerd door Sean Anders en John Morris
met Will FerrellMark Wahlberg en Linda Cardellini

Een zachtaardige radiopresentator (Will Ferrell) streeft ernaar de beste stiefvader te worden voor de twee kinderen van zijn vrouw. Wanneer op een dag de echte vader (Mark Wahlberg) verschijnt, komt hij in een lastige situatie terecht. Hij zal nu de competitie aan moeten gaan om de genegenheid van de kinderen te winnen.

Sisters (2015)

IMDb (6,3 / 19861)

Verenigde Staten
Komedie
118 minuten

geregisseerd door Jason Moore
met Amy PoehlerTina Fey en John Leguizamo

Twee vervreemde zussen worden gevraagd naar huis te komen zodat ze hun vroegere slaapkamers kunnen opruimen voordat hun ouders het familiehuis verkopen. In de hoop hun gloriedagen te herleven geven ze een feest in ware high-school stijl voor hun vroegere klasgenoten.

The Peanuts Movie (2015)

IMDb (7,3 / 18253)

Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
92 minuten

geregisseerd door Steve Martino
met de stemmen van Noah SchnappBill Melendez en Hadley Belle Miller

De avonturen van het jongetje Charlie Brown, gezegend met een onverwoestbaar optismisme, en zijn beste vriend, de hond Snoopy. Deze raakt meermaals geinspireerd door Charlie en droomt dan op zijn rug weg in de fantasieverhalen.

 Alternatieve titel: Snoopy and Charlie Brown: The Peanuts Movie

In the Heart of the Sea (2015)

IMDb (7,0 / 38486)

Verenigde Staten / Australië / Spanje / Verenigd Koninkrijk / Canada
Avontuur / Actie
122 minuten

geregisseerd door Ron Howard
met Chris HemsworthCillian Murphy en Brendan Gleeson

De Amerikaanse walvisvaarder Essex verliet Nantucket in Massachusetts in 1819 onder kapitein George Pollard voor een reis van 2,5 jaar om te gaan jagen op potvissen in hun leefgebieden in de zuidelijke Grote Oceaan. Ook aan boord zijn eerste stuurman Owen Chase, tweede stuurman Matthew Joy en scheepsjongen Thomas Nickerson. De Essex werd echter zelf geramd door een potvis en zonk op 3700 kilometer afstand van Zuid-Amerika. De overlevenden van de Essex dobberden 90 dagen rond op zee. Ze zetten koers naar Zuid-Amerika en om te overleven wendden ze zich tot kannibalisme.

Macbeth (2015)

IMDb (7,0 / 23329)

Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten
Drama / Oorlog
113 minuten

geregisseerd door Justin Kurzel
met Michael FassbenderMarion Cotillard en Elizabeth Debicki

De elfde eeuw, Schotland. Een ambitieuze Schotse heer, genaamd Macbeth (Michael Fassbender), weet met behulp van zijn echtgenote (Marion Cotillard) en drie heksen de troon te veroveren door de huidige koning te doden. Wanneer hij vervolgens wordt overmand door schuldgevoel en angst, verandert hij langzaam in een tirannieke heerser die steeds meer mensen doodt.

Moonwalkers (2015)

IMDb (6,1 / 2170)

Frankrijk
Komedie
107 minuten

geregisseerd door Antoine Bardou-Jacquet
met Ron PerlmanRupert Grint en Robert Sheehan

Juli 1969. Tom Kidman (Ron Perlman), een CIA-agent, wordt naar Londen gestuurd om Stanley Kubrick te zoeken. Dit in een poging hem te overtuigen om een nagebootste maanlanding te filmen in het geval de Apollo zal falen. Hij vindt Kubrick echter niet. In zijn plaats ontmoet hij Jonny, een manager van een louche rockband. Ze zijn elkaars nachtmerrie, maar zullen moeten samenwerken om hun missie te volbrengen… het verwezenlijken van de grootste zwendel allertijden.

Cadillac Records (2008)

IMDb (7,0 / 14905)

Verenigde Staten
Drama / Muziek
109 minuten

geregisseerd door Darnell Martin
met Adrien BrodyJeffrey Wright en Beyoncé Knowles

Wanneer de joodse clubeigenaar Leonard Chess en de pas in het grote Chicago gearriveerde plantagearbeider en muzikaal talent Muddy Waters hun krachten besluiten te bundelen, is dit het begin van het legendarische blueslabel Chess Records. In het vervolg van de jaren '40 en '50 maken zij van de blues een populaire muziekstroming die met de komst van artiesten als Howlin' Wolf, Chuck Berry en Etta James zelfs rasoverschrijdend wordt. Helaas gaat het succes ook gepaard met de nodige interne strubbelingen zoals drugs, alcohol en overspel.