McCanick (2013)

IMDb (4,9 / 855)

Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Josh C. Waller
met David MorseCiarán Hinds en Cory Monteith

Wanneer narcotica-rechercheur Eugene "Mack" McCanick ontdekt dat de schijnbaar onschuldige jonge crimineel Simon Weeks is vrijgelaten uit de gevangenis, zorgt dat voor een storm aan geweld. Buiten medeweten van het hoofd van de politie begint Mack, samen met zijn partner Floyd, aan een genadeloze klopjacht op Weeks. Hoe dichter Mack bij zijn prooi komt, hoe meer duidelijk wordt dat zijn razernij voortkomt uit het verleden.

The Homesman (2014)

IMDb (7,0 / 973)

Frankrijk / Verenigde Staten
Western / Drama
122 minuten

geregisseerd door Tommy Lee Jones
met Tommy Lee JonesHilary Swank en Grace Gummer

Het is 1855 en een vrouwelijke pionier besluit samen met een man op te trekken om een wagen met een aantal vrouwen van Nebraska naar Iowa te leiden. De meereizende vrouwen zijn gek geworden van de gruwelheden die ze aan de bijna onbewoonde grens hebben moeten doorstaan en moeten daarom zo snel mogelijk terug naar de bewoonde wereld, richting het oosten. Ze blijken echter niet zomaar meteen van alle ellende te zijn verlost.

Child of God (2013)

IMDb (5,6 / 1024)

Verenigde Staten
Drama
104 minuten

geregisseerd door James Franco
met Scott HazeJames Franco en Jim Parrack

Lester Ballard, een verdreven en gewelddadige man die woont in de bergen van Sevier County, kan het best omschreven worden als "een kind van God". Ballards leven is een rampzalige poging om buiten de sociale orde te bestaan. Na achtereenvolgens beroofd te zijn van zijn ouders, woningen en een aantal andere zaken, zinkt Ballard letterlijk en figuurlijk naar het niveau van een holbewoner die steeds dieper vervalt in een leven van misdaad.

Someone You Love (2014)

IMDb (6,6 / 131)

Denemarken
Drama
95 minuten

geregisseerd door Pernille Fischer Christensen
met Mikael PersbrandtTrine Dyrholm en Sofus Rønnov

De wereldberoemde singer-songwriter Thomas Jacob woont in Los Angeles. Hij is een succesvolle man, die veel schepen achter zich heeft verbrand. Thomas keert na jaren afwezigheid terug naar Denemarken om een nieuw album op te nemen. Daar duikt zijn van hem vervreemde dochter Julie op, met zijn 11-jarige kleinzoon Noa. Al spoedig wordt Thomas gewdwongen zich over de jongen te ontfermen, zeer tegen zijn zin. Tegen alle verwachtingen in komen ze nader tot elkaar via de muziek. Rampspoed komt op Thomas pad en hij beseft dat hij een keuze moet maken die zijn leven voorgoed zal veranderen.

Alternatieve titel: En Du Elsker 

Very Good Girls (2013)

IMDb (6,1 / 2716)

Verenigde Staten
Drama
91 minuten

geregisseerd door Naomi Foner
met Dakota FanningDemi Moore en Elizabeth Olsen

Twee meisjes uit New York sluiten een pact om hun maagdelijkheid te verliezen in de eerste zomer na de middelbare school. Wanneer ze allebei vallen voor de charmes van dezelfde straatartiest, wordt hun vriendschap voor de eerste keer op de proef gesteld.

Edge of Tomorrow (2014)

IMDb (8,1 / 125089)

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
113 minuten

geregisseerd door Doug Liman
met Tom CruiseEmily Blunt en Charlotte Riley

In een nabije toekomst heeft een zwermachtig buitenaards ras, Mimics genaamd, de Aarde op een meedogenloze manier aangevallen. Maar nu hebben de Aardse legers hun krachten gebundeld voor een laatste offensief tegen de buitenaardse horde. Lt. Col. Bill Cage is een officier die op niets minder dan een zelfmoordmissie gestuurd wordt. Cage wordt binnen enkele minuten gedood, maar hij slaagt erin om een Alpha met zich mee te nemen. Maar dan, op onmogelijke wijze, ontwaakt hij opnieuw op dezelfde helse dag, en moet hij opnieuw vechten en sterven…en opnieuw. Maar bij elke keer wordt Cage sterker en slimmer en zal zijn herhaaldelijke gevecht een kans bieden om de sleutel tot de vernietiging van de buitenaardse indringers te vinden en de Aarde te redden.

Alternatieve titel: Live Die Repeat: Edge of Tomorrow

Cold in July (2014)

IMDb (7,1 / 5465)

Verenigde Staten / Frankrijk
Drama / Thriller
109 minuten

geregisseerd door Jim Mickle
met Michael C. HallSam Shepard en Vinessa Shaw

Oost-Texas, 1980. Richard Dane, een gewone man, schiet uit zelfverdediging een man dood. Dan krijgt hij te maken met Ben Russel, een ruige ex-gevangene en de vader van de man die Dane heeft neergeschoten. Russel is vastbesloten om de dood van zijn zoon te wreken. Maar dorpscorruptie en paranoia veranderen deze gezworen vijanden in onwaarschijnlijke bondgenoten. De twee door schuld getroffen vaders gaan op zoek naar de waarheid, en worden hierbij geholpen door Dane's vrouw en een privédetective uit het achterland van Houston.

Alien Abduction (2014)

IMDb (4,9 / 2613)

Verenigde Staten
Horror / Sciencefiction
85 minuten

geregisseerd door Matty Beckerman
met Katherine SigismundCorey Eid en Riley Polanski

De familie Morris is met de auto onderweg naar een camping in de Brown Mountains van North Carolina. Maar hun GPS krijgt een storing en in plaats van de camping rijden ze nu naar een afgelegen tunnel omringd door verlaten voertuigen. Daar wordt de vader, Peter Morris, ontvoerd.

Chef (2014)

IMDb (7,4 / 31768)

Verenigde Staten
Komedie
115 minuten

geregisseerd door Jon Favreau
met Jon FavreauRobert Downey Jr. en Sofía Vergara

Chef Carl Casper (Jon Favreau) weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Een conflict met de commerciële restauranteigenaar (Dustin Hoffman) is onvermijdelijk, en uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), zijn beste vriend (John Leguizamo) en zijn zoon (Emjay Anthony). Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

Hartenstraat (2014)

IMDb (6,4 / 401)

Nederland
Romantiek / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Sanne Vogel
met Bracha van DoesburghMarwan Kenzari en Susan Visser

De negen straatjes, die sinds de zeventiende eeuw de Amsterdamse grachten aan elkaar verbinden, zijn als een dorpje in de stad. 's Avonds het domein van de hipsters, overdag een winkelbuurt met hippe kledingzaken naast ouderwetse detailhandels. Iedereen kent elkaar, het is een mini maatschappij vol kleurrijke personages van alle leeftijden. In de Hartenstraat, letterlijk het hart van de negen straatjes, lijkt het plotseling minder gemoedelijk, als de modieuze Katje een high fashion winkel opent. Ze ergert zich wild aan haar overbuurman Daan en zijn traiteurzaakje. En hij kan haar snobistische gedrag totaal niet waarderen. Totdat ze elkaar online tegenkomen.