Sabotage (2014)

IMDb (5,9 / 13535)

Verenigde Staten
Actie / Drama
109 minuten

geregisseerd door David Ayer
met Arnold SchwarzeneggerSam Worthington en Terrence Howard

Een team van een elitekorps van de narcoticabrigade steelt miljoenen aan contant geld uit een beveiligd onderkomen van een drugskartel, tijdens het uitvoeren van een 'normale' operatie. Het lijkt er op dat de missie geslaagd is en het team wegkomt met de misdaad, totdat iemand de leden van het team één voor één begint te vermoorden.

Tracks (2013)

IMDb (7,2 / 3958)

Australië
Drama / Avontuur
112 minuten

geregisseerd door John Curran
met Mia WasikowskaAdam Driver en Emma Booth

Dit is het waargebeurde verhaal van de schrijfster Robyn Davidson. In 1977 vertrok ze met een aantal kamelen voor een tocht van 2700 km dwars door de Australische woestijn, enkel vergezeld van haar hond Diggity.

I'll Follow You Down (2013)

IMDb (5,9 / 830)

Canada
Drama / Mystery
92 minuten

geregisseerd door Richie Mehta
met Gillian AndersonHaley Joel Osment en Rufus Sewell

Als een jonge wetenschapper voor een zakenreis vertrekt kan zijn gezin niet vermoeden hoe dramatisch deze trip zal aflopen. De man verdwijnt namelijk spoorloos, zijn zoon en vrouw in totale verwarring achterlatend. Jaren later doen die twee echter een bizarre ontdekking. Een die de man misschien wel weer thuis kan brengen...

Summer of Sam (1999)

IMDb (6,6 / 28221)

Verenigde Staten
Drama / Thriller
142 minuten

geregisseerd door Spike Lee
met John LeguizamoMira Sorvino en Adrien Brody

De heetste zomer van de 20e eeuw was de zomer van 1977 in New York. De stad ging gebukt onder een eindeloze hittegolf. De temperatuur maakte de mensen langzaam gek. Een gevaarlijke psychopaat maakte vanaf dat moment de nachten tot een ware nachtmerrie. Met een 44-caliber werd de stad geterroriseerd. De media speelde een belangrijke rol in de ontstane paniek, die niet alleen alleen New York, maar de hele wereld in de ban hield.

Noah (2014)

IMDb (6,3 / 64995)

Verenigde Staten
Drama / Avontuur
138 minuten

geregisseerd door Darren Aronofsky
met Russell CroweJennifer Connelly en Emma Watson

'Noah' vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede; Noach (Russell Crowe). Hij is een doorgewinterde strijder, een magiër en een genezer, maar het enige wat hij wil is vrede voor hem en zijn gezin. Elke nacht heeft Noach visioenen over een eindeloze vloed, die het symbool is voor de vernietiging van alle leven. Gaandeweg begrijpt hij de boodschap die de Schepper hem stuurt. Deze heeft besloten om de mensheid te straffen en hen tot de laatste man te doden. Maar Hij geeft Noach een allerlaatste kans om het leven op Aarde te vrijwaren...

Walk of Shame (2014)

IMDb (6,1 / 12403)

Verenigde Staten
Komedie
95 minuten

geregisseerd door Steven Brill
met Elizabeth BanksJames Marsden en Gillian Jacobs

Meghan Miles is een verslaggeefster die ervan droomt om nieuwslezeres te worden. Deze droom komt echter in gevaar wanneer ze na een onenightstand in het centrum van Los Angeles terechtkomt, zonder telefoon, auto, identiteitskaart of geld. Bovendien heeft ze slechts 8 uur de tijd om het belangrijkste sollicitatiegesprek van haar leven te halen.

The Devil's Violinist (2013)

IMDb (6,1 / 712)

Duitsland / Italië
Drama / Muziek
122 minuten

geregisseerd door Bernard Rose
met David GarrettJoely Richardson en Olivia d'Abo

In de vroege jaren 30 van de 18e eeuw, verovert Nicolo Paganini, de virtuoze violist, stormenderhand Europa. "Ik ben tot op heden verwonderd over de verbazingwekkende prestaties verricht door Paganini," schrijft de Franse schrijver Honoré de Balzac. "Denk niet dat het komt door zijn manier van buigen, zijn vingerzetting, of de fantastische geluiden die hij uit zijn viool haalt. Er hangt, zonder enige twijfel, iets mysterieus rond deze man. Dit is het levensverhaal van de legendarische muzikant.

Alternatieve titel: Paganini: The Devil's Violinist

Rio 2 (2014)

IMDb (6,7 / 15972)

Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
101 minuten

geregisseerd door Carlos Saldanha
met de stemmen van Anne HathawayJamie Foxx en Jesse Eisenberg

Blu, Jewel en hun drie kinderen hebben een perfect leven in de magische stad Rio de Janeiro. Wanneer Jewel besluit dat de kinderen moeten leren leven als echte vogels staat ze erop dat de familie naar het Amazonegebied gaat. Terwijl Blu zich probeert in te passen bij zijn nieuwe buren vreest hij dat hij Jewel en zijn kinderen verliest aan de wilde dieren.

Viva la Libertà (2013)

IMDb (7,1 / 1287)

Italië
Drama
93 minuten

geregisseerd door Roberto Andò
met Toni ServilloValerio Mastandrea en Valeria Bruni Tedeschi

Enrico Oliveri, leider van de grootste oppositiepartij, is depressief. Het is alweer bijna tijd voor verkiezingen en de peilingen wijzen er op dat deze niet in zijn voordeel zullen uitvallen. Hij kan niet met de situatie omgaan en neemt de benen. De partij weet het stil te houden en nestor Andrea Bottini vraagt Enrico's tweelingbroer Giovanni om stiekem diens plaats in te nemen. Ondanks dat Giovanni uiterlijk precies lijkt op zijn broer heeft hij echter een totaal andere kijk op het leven èn op de politiek.

Rob the Mob (2014)

IMDb (6,4 / 1005)

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
104 minuten

geregisseerd door Raymond De Felitta
met Andy GarciaMichael Pitt en Ray Romano

Een dolverliefd koppel uit Queens berooft een reeks clubs die door de maffia gecontroleerd worden en lijkt er nog mee weg te komen ook. Voor eventjes dan toch. Tot ze een klus op het oog krijgen die net iets groter is dan ze gewoon zijn. Ze worden dan ook het doelwit van de maffia en de FBI.