Dom Hemingway (2013)

IMDb (6,4 / 2493)

Verenigd Koninkrijk
Komedie / Misdaad
93 minuten

geregisseerd door Richard Shepard
met Emilia ClarkeJude Law en Richard E. Grant

Dom Hemingway (Jude Law) is grappig, profaan, gevaarlijk, opvliegend en een expert in het kraken van kluizen. Nadat hij twaalf jaar in de gevangenis heeft doorgebracht wordt hij weer teruggeplaatst in de maatschappij. Terug in de straten van Londen heeft hij maar één doel, het terughalen van wat hij verschuldigd is omdat hij twaalf jaar lang zijn mond heeft gehouden.

Tokyo! (2008)

IMDb (7,1 / 5842)

Frankrijk / Japan / Duitsland / Zuid-Korea
Drama
110 minuten

geregisseerd door Joon-ho Bong, Leos Carax en Michel Gondry
met Ayako FujitaniYû Aoi en Teruyuki Kagawa

Tôkyô! toont een beeld van de Japanse hoofdstad, door middel van een drietal verhalen. "Interior Design" gaat over een jong stel dat naar Tokio verhuist op zoek naar een nieuwe toekomst. Het doel van de jongen is duidelijk; hij wil regisseur worden. Langzaam groeien de twee uit elkaar en verdrinken in de immensheid van de stad. Het meisje heeft nog een vreemde bijeenkomst; ze verandert in een stoel. "Shaking Tokyo" gaat over een jongen die een hikikomori is; iemand die al het contact met de buitenwereld vaarwel heeft gezegd. Wanneer een meisje, dat pizza's bezorgt, flauwvalt tijdens een aardbeving, gebeurt het onmogelijke; hij wordt verliefd op haar. Zal hij de moeilijke stap nemen om zijn veilige omgeving van zijn appartement te verlaten voor de drukte op de straten van Tokio? "Merde" gaat over een mysterieuze man die verwarring zaait in Tokio door de irrationele en provocatieve stunts die hij uithaalt. De media heeft hem "het Monster van het Riool" gedoopt. Zal hij worden gepakt en voor het gerecht worden gesleept?

17 Filles (2011)

IMDb (6,0 / 1549)

Frankrijk
Drama
90 minuten

geregisseerd door Delphine Coulin en Muriel Coulin
met Roxane DuranLouise Grinberg en Juliette Darche

In een door de crisis getroffen stadje aan zee besluiten zeventien studentes een zeer drastische beslissing te nemen. Helemaal onverwacht en onbegrepen door de jongens en volwassenen beslissen de meisjes om samen zwanger te worden. Gebaseerd op een recent waargebeurd verhaal.

Alternatieve titel: 17 Girls 

Grudge Match (2013)

IMDb (6,7 / 11444)

Verenigde Staten
Komedie
113 minuten

geregisseerd door Peter Segal
met Sylvester StalloneRobert De Niro en Kim Basinger

Henry 'Razor' Sharp (Stallone) en Billy 'The Kid' McDonnen (De Niro) zijn oude boksrivalen van weleer. Nu laten ze hun pensioen even voor wat het is om nog één laatste wedstrijd te vechten, dertig jaar na hun laatste gevecht.

La Grande Bellezza (2013)

IMDb (7,8 / 22723)

Italië / Frankrijk
Komedie / Drama
142 minuten

geregisseerd door Paolo Sorrentino
met Toni ServilloSerena Grandi en Sabrina Ferilli

Onverschillig en verleidelijk biedt Rome zichzelf aan aan de verbaasde ogen van de toeristen: het is zomer en de stad straalt met een schoonheid die ongrijpbaar en onherroepelijk is. Jep Gambardella (Servillo) is 65 en hij straalt een charme uit die de tijd niet verwoest heeft. Hij is een succesvolle journalist die heen en weer fladdert tussen cultuur en het goede leven in Rome. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde verloren jeugd.

Alternatieve titel: The Great Beauty 

Philomena (2013)

IMDb (7,7 / 26961)

Verenigd Koninkrijk
Drama
94 minuten

geregisseerd door Stephen Frears
met Judi DenchSteve Coogan en Neve Gachev

Philomena Lee raakt als tiener in 1952 zwanger in Ierland. Ze wordt naar een klooster gestuurd om verzorgd te worden. Wanneer haar kind een peuter is wordt hij door de nonnen voor adoptie naar Amerika gestuurd. Philomena gaat de daaropvolgende 50 jaar op zoek naar hem. Wanneer ze Martin Sixsmith, een vermoeide, cynische journalist, ontmoet vertrekken ze samen naar Amerika om hem te zoeken.

Anchorman: The Legend Continues

(2013) • IMDb (6,8 / 44647)

Verenigde Staten
Komedie
119 minuten / 143 minuten (extended version)

geregisseerd door Adam McKay
met Will FerrellChristina Applegate en Paul Rudd

Nu de jaren '70 achter hen ligt, kruipt de topverslaggever van San Diego, Ron Burgundy, terug achter de newsdesk samen met zijn vrouw en collega Veronica Corningstone. Samen met weerman Tamland, de verslaggever op locatie Brian Fantana en sportverslaggever Champ Kind, hebben ze het wederom moeilijk om stijlvol te blijven terwijl ze snel bekendheid verwerven bij de 24-uurs nieuwszender van New York.

Delivery Man (2013)

IMDb (6,4 / 15952)

Verenigde Staten
Komedie
103 minuten

geregisseerd door Ken Scott
met Vince VaughnCobie Smulders en Chris Pratt

David Wozniak (Vince Vaughn) is een spermadonor die onder het pseudoniem "Starbuck" bekend staat bij de spermabank. Op een dag komt hij er achter dat hij al 533 kinderen op aarde heeft gezet. Wanneer een grote groep van hen de spermabank vraag om de identiteit van de donor vrij te geven staat David voor een moeilijke beslissing. Tegelijkertijd probeert zijn vriendin er achter te komen of David wel een geschikte vader is.

47 Ronin (2013)

IMDb (6,5 / 29482)

Verenigde Staten
Actie / Drama
119 minuten

geregisseerd door Carl Rinsch
met Keanu ReevesHiroyuki Sanada en Kô Shibasaki

Een gezelschap van ronin - verbannen samoerai zonder meester - probeert de eer te herstellen door wraak te nemen op de verraderlijke Lord Kira, die verantwoordelijk was voor de dood van hun meester. Kai is het getroebleerde lid van het gezelschap, die in twijfel wordt getrokken door de overige leden. Dat wordt alleen maar erger wanneer hij verliefd wordt op Mika, de dochter van hun gevallen meester. Hierbij wordt de moed en trouw van de ronin jegens elkaar danig op de proef gesteld.

The Hobbit: The Desolation of Smaug

(2013) • IMDb (8,2 / 229447)

Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Avontuur / Fantasy
161 minuten

geregisseerd door Peter Jackson
met Martin FreemanBenedict Cumberbatch en Ian McKellen

Na een succesvolle doortocht over en onder de Mistige Bergen, moeten Thorin en zijn gezelschap beroep doen op een machtige vreemdeling vooraleer ze de gevaren van Demsterwold kunnen trotseren - zonder hun tovenaar. Als ze Meerstad bereiken zal de hobbit Bilbo Balings zijn afspraak met de Dwergen moeten nakomen. Het gezelschap moet de reis naar de Eenzame Berg voltooien en Balings moet de Geheime Deur zoeken die hem toegang verleent tot de schat van de draak Smaug. En waar is Gandalf heen? En wat is zijn geheime zaak in het Zuiden?

Alternatieve titel: The Hobbit Part 2