Big Hero 6 (2014)

IMDb (8,0 / 78248)

Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
102 minuten

geregisseerd door Don Hall en Chris Williams
met de stemmen van T.J. MillerMaya Rudolph en Jamie Chung

Big Hero 6 draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hightech stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden. Gebaseerd op de gelijknamige Marvel comics.

American Heist (2014)

IMDb (5,0 / 2046)

Verenigde Staten
Actie
94 minuten

geregisseerd door Sarik Andreasyan
met Hayden ChristensenAdrien Brody en Akon

Frankie (Hayden Christensen) en James (Adrien Brody) zijn twee broers met een veelbewogen verleden. De een worstelt zich een weg naar normaliteit en de ander is pas vrijgelaten uit de gevangenis. Wanneer de een de ander meesleept in een noodlottige bankoverval door een bende gevaarlijke criminelen, onder leiding van Sugar (Akon), wordt de loyaliteit van de broers danig op de proef gesteld.

The Mule (2014)

IMDb (6,4 / 2371)

Australië
Misdaad
103 minuten

geregisseerd door Angus Sampson en Tony Mahony
met Hugo WeavingJohn Noble en Lasarus Ratuere

In 1983 wordt een naïeve man door de Australische politie opgepakt. Hij heeft dodelijke drugs in zijn maag verborgen. Hij is bang en alleen en de smokkelaar neemt het desastreuze besluit om het bewijs in te houden...letterlijk. Hij tart al zijn lichaamsfuncties en sleurt de agenten, de criminelen en zijn familie mee in de diepste krochten van de hel, en bevestigt dat het enkel "de binnenkant is die telt".

Dumb and Dumber To (2014)

IMDb (6,1 / 44439)

Verenigde Staten
Komedie
110 minuten

geregisseerd door Bobby Farrelly en Peter Farrelly
met Jim CarreyJeff Daniels en Laurie Holden

Na de idiote avonturen van Harry (Jeff Daniels) en Lloyd (Jim Carrey) in de komedieklassieker uit 1994, zijn de prettig gestoorde vrienden geen steek wijzer geworden. Na een grap waar Lloyd twintig jaar voor uittrekt, gaat het dommige duo samen op pad, omdat Harry net ontdekt heeft dat hij een tienerdochter heeft. Dat komt goed uit, want Harry is op zoek naar een donornier. Alleen loopt de roadtrip naar Harry's dochter niet zoals gepland.

The Interview (2014)

IMDb (7,0 / 159010)

Verenigde Staten
Komedie / Actie
112 minuten

geregisseerd door Evan Goldberg en Seth Rogen
met James FrancoSeth Rogen en Randall Park

Dave Skylark (James Franco) is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen late talkshow 'Skylark Tonight'. Echter, het brein achter dit succes van Dave is de producer en tevens zijn beste vriend Aaron (Seth Rogen). Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de mysterieuze en meedogenloze dictator van nucleair bewapend Noord-Korea: Kim Jong-Un. Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden. Dave en Aaron accepteren de opdracht van de CIA, maar blijken nou niet bepaald moordmachines te zijn die de gevaarlijkste man op aarde kunnen ombrengen.

Nightcrawler (2014)

IMDb (8,0 / 87552)

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
117 minuten

geregisseerd door Dan Gilroy
met Jake GyllenhaalBill Paxton en Rene Russo

Los Angeles. Lou Bloom (Gyllenhaal) is een gedreven jongeman die wanhopig op zoek is naar een baan. Hij ontdekt de snelle wereld van misdaadverslaggeving in de Amerikaanse miljoenenstad en worstelt zich al snel tussen de die-hard freelance journalisten die auto-ongelukken, branden, moorden en andere chaotische toestanden filmen voor de vele nieuwsstations in de stad. Als 'nightcrawler', iemand die de politieradio continu in de gaten houdt en hoopt op slachtoffers, doet Lou er alles aan om snel geld te verdienen. Zijn materiaal slaat aan bij tv-veteraan Nina (Russo), maar tijdens zijn zoektocht naar nieuws vervaagt de grens tussen toeschouwer en deelnemer en wordt Lou al snel de ster van zijn eigen verhaal.

Kill the Messenger (2014)

IMDb (7,0 / 5583)

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
112 minuten

geregisseerd door Michael Cuesta
met Jeremy RennerMichael Sheen en Mary Elizabeth Winstead

'Kill the messenger' vertelt het waargebeurde verhaal over een journalist, Gary Webb (Jeremy Renner), die een boekje open doet over de rol van de CIA met betrekking tot het bewapenen van rebellen in Nicaragua en het importeren van cocaïne in Californië. Vervolgens wordt hij het doelwit van een vicieuze lastercampagne, hetgeen er toe leidt dat hij tot op het punt van zelfmoord wordt gedreven.

Redirected (2014)

IMDb (7,4 / 18729)

Verenigd Koninkrijk / Litouwen
Actie / Komedie
99 minuten

geregisseerd door Emilis Velyvis
met Vinnie JonesOliver Jackson en Scot Williams

De vier vrienden John, Ben, Tim en Michael zijn een stel criminelen die na een reeks van tegenslagen in een Oost-Europees land stranden en de weg terug naar huis moeten zien te vinden. Om dit klaar te spelen moeten ze een stel smokkelaars, huurmoordenaars, goedkoop bier, hoeren, corrupte agenten en vreemde fantasieën zien te overwinnen. Ondertussen herontdekken ze elkaar als vrienden.

Locke (2013)

IMDb (7,1 / 50796)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama / Thriller
85 minuten

geregisseerd door Steven Knight
met Tom Hardy, de stemmen van Ruth Wilson en Olivia Colman

Ivan Locke (Tom Hardy) heeft hard gewerkt om een goed leven voor zichzelf te hebben. Vanavond zal dat leven echter totaal uiteenvallen. Aan de vooravond van de grootste uitdaging uit zijn carrière, krijgt hij een telefoontje dat een reeks gebeurtenissen in beweging zet die zijn familie, werk en ziel zal ontrafelen.

John Wick (2014)

Verenigde Staten / Canada / China
Actie / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Chad Stahelski
met Keanu ReevesAdrianne Palicki en Willem Dafoe

De dodelijke instincten van een ex-huurmoordenaar, genaamd John Wick, worden opnieuw aangewakkerd wanneer een crimineel zijn Ford Mustang steelt en daarbij de hond doodt die door zijn overleden vrouw aan hem is overgedragen. Hij volgt de man naar New York, waarbij een maffiabaas en tevens de vader van de crimineel, opdracht geeft John Wick uit de weg te ruimen.