Love Punch (2013)

IMDb (5,7 / 2665)

Frankrijk
Komedie
95 minuten

geregisseerd door Joel Hopkins
met Emma ThompsonPierce Brosnan en Timothy Spall

In zijn laatste dagen voor zijn pensionering ontdekt Richard Jones (Pierce Brosnan) een corruptieschandaal in zijn bedrijf. Het geld voor de pensioenen, waaronder dat van hem, blijkt gestolen te zijn. Met de hulp van zijn ex-vrouw Kate (Emma Thompson) gaat hij op zoek naar Vincent Kruger, de man die verantwoordelijk is voor deze misstanden.

Draft Day (2014)

IMDb (6,8 / 10693)

Verenigde Staten
Drama
109 minuten

geregisseerd door Ivan Reitman
met Kevin CostnerJennifer Garner en Tom Welling

Het is de dag van de NFL Draft en Sonny Weaver Jr. (Kevin Costner), manager van de Cleveland Browns, probeert een veelbelovende speler te vergaren die zijn huidige team mogelijk van de ondergang kan redden. Tijdens deze dag, waarbij teams de mogelijkheid krijgen om nieuw talent te contracteren rechtstreeks uit de universiteit, komt Sonny erachter dat hij niet de enige is die dit aankomende talent – de keuze die bovenaan zijn Draft lijst staat – op ’t oog heeft. Naarmate de dag vordert moet Sonny de moeilijke keuze maken welke spelers hij uit zijn huidige team wel hiervoor kwijt wil, en of deze gewilde speler zijn uiteindelijke prijs wel waard is.

Calvary (2014)

IMDb (7,5 / 11902)

Ierland / Verenigd Koninkrijk
Komedie / Drama
100 minuten

geregisseerd door John Michael McDonagh
met Brendan GleesonChris O'Dowd en Aidan Gillen

Pastoor James Lavelle is een goed man die van de wereld een betere plaats wil maken. De haatdragende en op confrontaties beluste bewoners van zijn kleine dorpje raken hem echter diep. Wanneer hij bedreigd wordt tijdens de geloofsbelijdenis zal hij het moeten opnemen tegen de donkere krachten die hem insluiten.

Coldwater (2013)

IMDb (6,5 / 767)

Verenigde Staten
Drama / Thriller
104 minuten

geregisseerd door Vincent Grashaw
met P.J. BoudousqueJames C. Burns en Chris Petrovski

Brad Lunders is een tiener die midden in nacht op gewelddadige wijze wordt weggenomen bij zijn ouders en naar een hervormingsfaciliteit in de wildernis wordt gebracht. Er is geen contact met de buitenwereld en de gepensioneerde kolonel die de leiding heeft is trots op het feit dat hij de gevangenen mentaal weet te breken om hun gedrag te corrigeren. Wanneer de omstandigheden duidelijk worden die geleid hebben tot de komst van Brad, beginnen onvoorziene omstandigheden de faciliteit op te breken.

A Million Ways to Die in the West (2014)

IMDb (6,2 / 39320)

Verenigde Staten
Komedie / Western
116 minuten

geregisseerd door Seth MacFarlane
met Seth MacFarlane, Charlize Theron en Liam Neeson

Het verhaal speelt zich af tijdens het Wilde Westen, een tijd waarin een man’s reputatie alles was. Albert (Seth MacFarlane), een schaapherder, raakt zijn aantrekkelijke vriendin (Amanda Seyfried) kwijt nadat hij bang wordt tijdens een tweegevecht en zich terugtrekt uit het duel. Ontmoedigd door de gebeurtenis durft de laffe Albert zijn gezicht haast niet meer in het openbaar te vertonen. Dan ontmoet hij een beeldschone vrouw (Charlize Theron) met een mysterieus verleden. Terwijl zij Albert helpt zijn zelfvertrouwen weer terug te vinden, worden zij langzaam maar zeker verliefd op elkaar. Hun relatie dreigt uit elkaar te vallen wanneer haar man (Liam Neeson), een beruchte crimineel, ten tonele verschijnt en Albert wederom voor een duel wordt uitgedaagd.

The Fault in Our Stars (2014)

IMDb (8,3 / 65715)

Verenigde Staten
Drama / Romantiek
126 minuten

geregisseerd door Josh Boone
met Shailene WoodleyAnsel Elgort en Willem Dafoe

Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.

Neighbors (2014)

IMDb (6,8 / 71255)

Verenigde Staten
Komedie
96 minuten

geregisseerd door Nicholas Stoller
met Seth RogenRose Byrne en Zac Efron

Het jonge stel Mac en Kelly Radner (Seth Rogen en Rose Byrne) wordt gedwongen om naast een luidruchtig en onaangenaam studentenhuis te gaan wonen na de geboorte van hun baby. Wanneer ze te kampen krijgen met de student Teddy Sanders (Zac Efron) zorgt zijn onbezonnen gedrag voor de nodige problemen.

Alternatieve titel: Bad Neighbours 

Lucia de B. (2014)

IMDb (7,3 / 294)

Nederland
Thriller / Drama
97 minuten

geregisseerd door Paula van der Oest
met Sallie HarmsenAriane Schluter en Barry Atsma

De ambitieuze parketsecretaris Judith probeert koste wat kost de seriemoordenares Lucia de B. achter slot en grendel krijgen. Als dit is gelukt, krijgt Judith aanwijzingen waaruit blijkt dat Lucia onschuldig is. Lukt het haar om het tij te keren en Lucia vrij te krijgen?

Godzilla (2014)

IMDb (7,1 / 135637)

Verenigde Staten / Japan
Actie / Sciencefiction
123 minuten

geregisseerd door Gareth Edwards
met Aaron Taylor-JohnsonBryan Cranston en Elizabeth Olsen

Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.

The Zero Theorem (2013)

IMDb (6,2 / 10501)

Verenigde Staten / Roemenië
Drama / Fantasy
107 minuten

geregisseerd door Terry Gilliam
met Christoph WaltzMélanie Thierry en David Thewlis

Een computerhacker heeft zich als doel gesteld om de reden van het menselijke bestaan te ontdekken. Hij wordt in zijn werkzaamheden echter voortdurend gestoord door het Management. Deze keer sturen ze een tiener en een wellustige geliefde op hem af om hem af te leiden.