Two Night Stand (2014)

IMDb (6,4 / 22809)

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
86 minuten

geregisseerd door Max Nichols
met Miles TellerAnaleigh Tipton en Leven Rambin

Na een uiterst betreurenswaardige onenightstand worden Alec en Megan wakker en ontdekken ze dat ze zijn ingesneeuwd door een sneeuwstorm die heel Manhattan in zijn greep heeft. Opgesloten in het kleine appartement worden de twee gedwongen elkaar beter te leren kennen dan ze aanvankelijk verwacht hadden.

Wicked Blood (2014)

IMDb (5,4 / 1456)

Verenigde Staten
Actie / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Mark Young
met Abigail BreslinAlexa Vega en Sean Bean

Hannah Lee is een slim tienermeisje dat gevangen zit in de duistere zuidelijke onderwereld vol geweld, wapens, drugs en wrede motorbendes. Verwaarloosd door haar zus Amber, is haar enige toevlucht haar drugsverslaafde oom Donny. Beide leven ze in angst voor 'Oom Frank', die het illegale familiebedrijf met ijzeren vuist leidt, waarbij hij geholpen wordt door zijn psychotische broer Bobby. Wanneer Amber verliefd wordt op 'Wild Bill', de rivaal van de familie, realiseert ze zich dat er wraak zal volgen.

Wild Card (2015)

IMDb (5,6 / 12192)

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
92 minuten

geregisseerd door Simon West
met Jason StathamStanley Tucci en Sofía Vergara

Nick Wild (Jason Statham), wiens gokverslaving hem heeft geleid tot de straten van Las Vegas, besluit om klusjes aan te nemen die 'veiligheid' moeten garanderen om zijn verslaving te kunnen bekostigen. Zijn leven neemt een andere wending wanneer een vriendin bruut wordt mishandeld en hij gedwongen wordt het op te nemen tegen de maffia.

Interstellar (2014)

IMDb (8,8 / 479839)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Sciencefiction / Mystery
169 minuten

geregisseerd door Christopher Nolan
met Matthew McConaugheyJessica Chastain en Anne Hathaway

In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.

Brozer (2014)

IMDb (7,1 / 35)

Nederland
Drama
80 minuten

geregisseerd door Mijke de Jong
met Leonoor PauwMarnie Blok en Adelheid Roosen

Als Muis (Leonoor Pauw) hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt.

Alternatieve titel: Frailer 

Exodus: Gods and Kings (2014)

IMDb (6,2 / 53537)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje
Drama / Avontuur
150 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Christian BaleJoel Edgerton en Aaron Paul

Mozes werd als kind te vondeling gelegd door zijn wanhopige moeder en werd gevonden door de dochter van de Farao. Hij groeide op bij de Egyptische koninklijke familie samen met toekomstige Farao Ramses II. Maar wanneer hij een brandende doornstruik ziet die met de stem van God sprak raakt Mozes ervan overtuigd dat hij de Israëlitische slaven moet bevrijden van de slavernij, wat leidde tot het splijten van de Rode Zee en een veertigjarige pelgrimstocht door de woestijn op zoek naar het Beloofde Land.

Pak van Mijn Hart (2014)

IMDb (5,6 / 327)

Nederland
Romantiek / Komedie
86 minuten

geregisseerd door Kees van Nieuwkerk
met Chantal JanzenBenja Bruijning en Fedja van Huêt

De broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) runnen een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan...

The Hobbit: The Battle of the Five

Armies (2014) IMDb (7,6 / 218113)

Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
144 minuten

geregisseerd door Peter Jackson
met Martin FreemanBenedict Cumberbatch en Ian McKellen

Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en de groep dwergen hebben hun koninkrijk heroverd op Smaug, maar onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Meerstad. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap hiervoor over, daar waar Bilbo gedwongen wordt een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn grotere gevaren op komst. Gandalf ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orks naar de Eenzame Berg stuurt. Wanneer duisternis nadert, staan Elven, Dwergen en mensen voor de keuze: zich verenigen of hun koninkrijk ten onder zien gaan. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en dat van zijn vrienden tijdens de epische oorlog van de vijf legers, terwijl de toekomst van Midden-Aarde aan een zijden draadje hangt.

Wonderbroeders (2014)

IMDb (5,8 / 213)

Nederland / België
Komedie
88 minuten

geregisseerd door Johan Timmers
met Martin van WaardenbergKees Hulst en Thomas Acda

Het verhaal van een groepje monniken dat zich staande probeert te houden in de jachtige, materialistische moderne wereld. Als de gemeente hun klooster wil annexeren, leidt dat tot spanningen tussen de mannen. Dan gebeurt het wonder: er stroomt bloed uit het Jezusbeeld! Het klooster staat volop in de belangstelling, maar of de heren daar nu zo blij mee moeten zijn...

Wild (2014)

IMDb (7,3 / 23058)

Verenigde Staten
Drama
120 minuten

geregisseerd door Jean-Marc Vallée
met Reese WitherspoonGaby Hoffmann en Laura Dern

Met een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder achter de rug heeft Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) alle hoop verloren. Na jaren van roekeloos, destructief gedrag, maakt ze een overhaaste beslissing. Zonder enige ervaring en alleen gedreven door pure vastberadenheid, begint ze aan een wandeling van meer dan 1600 kilometer over de Pacific Crest Trail.